Op 23 april 2021 is het weer zo ver, de jaarlijkse Career Conference Day (CCD) voor de studenten van EuroCollege. Tijdens dit evenement komen alle EuroCollege-studenten samen in een spetterende online omgeving. Tijdens dit evenement leren zijn meer over de laatste trends en ontwikkelingen in de branches waarvoor zij opgeleid worden. Daarnaast staat persoonlijke ontwikkeling en groei centraal tijdens dit evenement. Het programma wordt op dynamische wijze uitgezonden vanuit een spannende, externe locatie.

De Career Confrence Day

De CCD is een van de Senior Projects waar hbo-studenten in het tweede jaar van hun opleiding aan werken. Dit jaar bestaat de projectgroep uit zes enthousiaste studenten van de vestiging Utrecht. De projectgroep regelt alles van A tot Z wordt geregeld. Het uiteindelijke doel? Een succesvol evenement neer te zetten! De studenten werken met echte budgetten, deadlines en partners. Dit maakt het een echt, real-life project.

Extreme Ownership

Persoonlijke groei en ontwikkeling staan centraal op deze dag, met dit jaar het thema ‘Extreme Ownership’. Dit thema is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jocko Willink. Het boek is geschreven door mensen aan de top van de militaire ladder bij de Amerikaanse Navy SEALS. Dit past bij EuroCollege, omdat de school haar studenten opleidt tot gedisciplineerde en vastberaden leiders. De studenten kunnen de militaire lessen toepassen in het bedrijfsleven waar zij voor worden klaargestoomd. Het is dan ook een must-have voor alle leiders van de toekomst en is dit jaar de rode draad voor de Career Conference Day.

Inspirerende sprekers

Tijdens de CCD wordt er dus voor gezorgd dat de studenten hun eigen succes vinden op het gebied van leiderschap. Verschillende inspirerende sprekers zullen hen motiveren opzoek te gaan naar dit succes. Zo zal Sander Dalenberg de studenten namens defensie toespreken en komt Thijs Lindhout langs om de studenten te inspireren op het gebied van persoonlijk leiderschap.

Meer weten?

Na het lezen van dit artikel ook benieuwd geworden naar de Career Conference Day? Klik dan hier voor een video van een van de voorgaande edities!