Een onderneming beginnen is een droom van veel mensen. Je bent eigen baas, je hebt veel vrijheden en je kan je passie volgen. Wat wil je nog meer?! Toch is het niet makkelijk om dit zomaar te bereiken. Voor de studenten van EuroCollege staat deze maand geheel in het teken van hun onderneming. Tijdens de zogeheten Startup Maand gaan wij op bezoek bij studenten die druk bezig zijn met hun plannen voor een succesvolle toekomst.

Een uitdagende studie

EuroCollege biedt sinds 2012 de opleiding International Business & Entrepreneurship aan. Tijdens de hbo-studie leer je denken als een echte ondernemer. Wij geloven dat je ondernemen kan leren zolang je maar beschikt over de juiste tools en mentaliteit. Daar coachen wij onze studenten op. Naast algemene vakken zoals financieel management, marketing, en communicatie, leer je bij ons alles wat met het ondernemerschap te maken heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan innovatie, customer relations en creating ideas.

Learning By Doing

Naast het leren van de theorie geven wij onze studenten ook de kans om alle opgedane kennis toe te passen in de praktijk. Onze studenten zijn gedreven en kunnen natuurlijk niet wachten met het leggen van een fundering voor hun onderneming. Om deze reden kunnen zij tijdens hun studie al beginnen met het werken aan hun ideeën. Wij geven hun daar tijdens de Start Up Maand alle ruimte en tijd voor. Dit is dé perfecte gelegenheid om alles wat zij tot nu toe hebben geleerd te koppelen aan hun eigen bedrijf.

“Ik wilde starten met mijn bedrijf omdat ik geloof dat ik echt een waardevol product kan leveren voor de consument. Daarnaast geloof ik dat mijn concept geheel uniek is. EuroCollege draagt hieraan bij door mij uit te dagen tijdens mijn studie steeds een stapje verder te denken over mijn concept. Zo kan ik bijvoorbeeld bij de vakken businessmodellen en internationaal businessplan meer kennis opdoen over alle mogelijkheden en heb ik de kans gekregen om mijn idee verder uit te werken als Senior Project” vertelt Tiffany Blok, tweedejaars student van EuroCollege Utrecht.

Geen project is het hetzelfde

Dit jaar wordt er wederom hard gewerkt aan een breed scala van uiteenlopende projecten. Van een personaltrainers-app tot e-bikes, onze ambitieuze studenten zijn gedreven om hun bijdrage te leveren aan het bedrijfsleven. Zo is bijvoorbeeld het doel van de projectgroep Facilitee onderzoek te doen naar een passende manier om Nederlandse vastgoed software aan te bieden in het buitenland.

EuroCollege coacht je

Wij laten onze studenten zoveel mogelijk vrij in het maken van hun eigen beslissingen. Toch biedt EuroCollege structurele coaching aan en worden de projectgroepen bijgestuurd waar nodig.  Alle projecten worden in samenspraak met een opdrachtgever ontwikkeld en voor elk project geldt één duidelijke regel: Alleen als de opdrachtgever tevreden is, is de opdracht geslaagd.

Wil je meer weten over de projecten en ervaringen van onze ondernemers in opleiding? Deze maand zullen wij meerdere studenten spreken over hun startup opdracht. Houd onze website in de gaten voor meer!