Dit jaar vinden de EuroCollege Introductiedagen weer plaats zoals we dit gewend zijn. Na een lange tijd zonder evenementen en introducties is het gelukkig weer mogelijk! De Introductiedagen Commissie 2021 is dan ook blij dat zij aan de slag kunnen met dit mooie project en stelt zich de komende tijd graag aan jullie voor.

Korte introductie

Ik ben Willem Hoogerheide, 24 jaar oud en ik studeer International Business & Entrepreneurship aan EuroCollege in Rotterdam en ik ben de voorzitter van de Introductiedagen Commissie 2021.

Waarom heb je voor EuroCollege gekozen en hoe is het om hier te studeren?

EuroCollege is één van de weinige scholen die een versnelde hbo-opleiding aanbiedt en dit is wat mij het meeste aansprak. Daarnaast biedt EuroCollege mij de juiste tools om toe treden in de zakenwereld als een ondernemer.

Hoe is het om de EuroCollege Introductiedagen 2021 te organiseren?

Ik heb er voor gekozen om de Introductiedagen 2021 te organiseren, om zo een goede band te scheppen met mijn (toekomstig) medestudenten. Daarnaast vind ik het een hele leuke uitdaging om dit evenement van begin tot eind neer te zetten.

Hoe is het om samen te werken? En hoe is het om samen te werken met studenten van andere vestigingen?

Ik vind het erg fijn om met mijn medestudenten samen te werken. Door Corona hebben we helaas nog niet veel contact gehad met studenten van andere vestigingen. Door samen te werken aan de organisatie van de introductiedagen komt daar gelukkig verandering in.

Wat is tot nu toe het meest leerzaam geweest in jouw studie?

Het maken en opstellen van een businessplan wat ik ook heb moeten verdedigen tijdens een mondeling. In de toekomst wil ik graag mijn eigen bedrijf opzetten. Het ontwikkelen van een businessplan is daarvoor natuurlijk noodzakelijk. Wel ben ik van plan om eerst de carrière ladder te beklimmen tot een hoge managementfunctie.

Hoe draagt EuroCollege bij aan het behalen van deze carrière doelen?

EuroCollege biedt mij de specifieke tools die nodig zijn om later op eigen houtje een bedrijf te beginnen. Daarnaast zijn de connecties die je vergaart in je schoolcarrière erg waardevol.

Heb je al No Pain, No Gain momenten ervaren?

Ik heb zeker al No Pain, No Gain momenten ervaren. Vooral tijdens de afgelopen periode met COVID-19. Op een gegeven moment moest EuroCollege ook de deuren sluiten en kregen wij online les. Dit was erg demotiverend. Gelukkig waren de stafleden en docenten erg meedenkend en kreeg ik ondersteuning waar ik dit nodig had.

Op welke prestatie die je in je studie behaald hebt ben je het meest trots?

Ik ben het meest trots op de stageplek die ik bij ABN AMRO MeesPierson heb weten te bemachtigen. Deze stage is precies wat ik nodig had om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen.

Welke vaardigheden heb je (verder) ontwikkeld tijdens je studie?

Voordat ik begon bij EuroCollege had ik nog nooit economie gehad op de middelbare school. EuroCollege heeft mij ondersteund door mij extra lessen en aandacht te geven voor de economische vakken. Hierdoor heb ik alle vakken, inclusief financial management, met een goed cijfer kunnen afronden.

Hoe heb je de praktijkmomenten tot dusver ervaren en waar heb je stagegelopen?

Ik heb deze zomer stagegelopen bij ABN AMRO MeesPierson. Deze stage sloot perfect aan op de dingen die ik juist het meeste mistte. Tijdens deze stage heb ik een dieper inzicht gekregen in economische en sociale zaken.