Maurice Jonkers is al een aantal jaar werkzaam bij het EuroCollege als docent van diverse vakken, zoals kwaliteitszorg, marketing en imagineering.

Grote waarde

Als voormalig Operations & Commerial Senior Executive van AkzoNobel weet Jonkers goed hoe het er aan toe gaat in de zakenwereld en kan hij deze kennis overdragen op de studenten. Dit maakt de lesstof tastbaar en voor de student makkelijker te onthouden. “Het is prachtig om mijn ervaringen te mogen delen met jonge, leergierige mensen”.

Concept van EuroCollege

Het concept van EuroCollege is anders dan dat van andere scholen. Er wordt niet alleen gefocust op de lesstof, maar daarnaast ook op de mentaliteit van de studenten. “Wie ben ik? Hoe functioneer ik het beste? En met wie en met wie niet? Hoe draai ik schijnbare negatieve ervaringen om in persoonlijke winst? Waar ligt mijn ware passie? Dit zijn thema’s die voor elk mens gelden. Sommige komen er nooit achter. EuroCollege draagt bij aan antwoorden op deze vragen.

Dat is ook wat de ondernemer de ondernemer maakt.

Ervaringen

Het is een gevoel. “Dit gevoel probeer ik over te dragen en op te halen bij de studenten. Daar hoort ook vermaak bij, geestigheid en emoties zogezegd”. Emoties maken per slot van rekening het verschil tussen mens en machine. “Wij kunnen creëren vanuit vrijheid. Die drang naar onafhankelijkheid op alle vlakken”

Sommige komen er nooit achter. EuroCollege draagt bij aan antwoorden op deze vragen. Het is een cadeau aan de studenten, waar ze hun hele leven baat bij hebben. Het geeft ze de juiste mentale, emotionele en fysieke kracht en heel belangrijk: spirit. Ik noem dat zelf liever de geest hebben!

NO PAIN NO GAIN!

Overigens stelt Jonkers wel dat het belangrijk is dat hierbij discipline bij komt kijken. “Zonder discipline geen executie en zonder executie geen praktisch resultaat”. EuroCollege zorgt voor deze discipline, met credo’s als ‘No pain, No gain’ en ‘deadline is deadline’ zorgt de school ervoor dat de student goed voorbereid het bedrijfsleven ingaat.

Deadline is deadline

Mentaliteit

Niet alleen theoretische kennis en mentaliteit zijn belangrijk voor de toekomstig professionals, maar ook ervaringen zijn erg waardevol. “Theoretische bagage heeft natuurlijk zijn waarde, maar ik heb tijdens mijn carrière wel geleerd dat ervaringen een nog veel grotere waarde hebben. Dat leer je dus in de praktijk, op je eigen wijze” aldus Jonkers. 

Projecten

Daarom werken de studenten in hun tweede jaar aan de Junior/Senior Projects. “Dan breng je alle talenten samen in een team”. Samenwerken is in het bedrijfsleven ook van groot belang, dat leren de studenten ook tijdens deze projecten. “Uiteindelijk draait het namelijk om de verbinding en interactie tussen mensen. Het is die interactie die ik ook zie op het EuroCollege. Niet dat het altijd in harmonie is of dat er geen tegenvallers zijn. Daar gaat het niet om. Het gaat erom hoe je daar mee omgaat. Dat leren de studenten op EuroCollege”.