Afgelopen week was het druk op het EuroCollege. Na een succesvolle editie van vorig jaar was het weer tijd voor de ‘Boost Your Mindset’ week! De studenten kijken terug op een inspirerende ervaring vol interactieve workshops, gastcolleges en presentaties.

EuroCollege is anders

Op het EuroCollege geloven wij dat focus en motivatie de weg is naar succes. Tijdens de ‘Boost Your Mindset’ week zijn we hiermee aan de slag gegaan. De eerste stappen naar persoonlijke ontwikkeling zijn gezet!  “Op school werken wij met de zogeheten EuroCollege-formule; het is belangrijk dat studenten deze vanaf het begin meekrijgen zodat zij het meeste uit zichzelf kunnen halen”, vertelt een staflid.

Inspirerende sprekers

Wederom hadden wij dit jaar een volle agenda voor de studenten in petto. Een van de sprekers tijdens de ‘Boost Your Mindset’ week was docent Maurice Jonkers. De voormalige Operations & Commercial Senior Executive van AkzoNobel weet als geen ander hoe het eraan toe gaat in de zakenwereld. Zijn kennis en ervaringen heeft hij gedeeld met de studenten, zodat zij niet alleen theoretische kennis meekrijgen maar ook voorbeelden hoe zij hun opgedane kennis in de praktijk kunnen toepassen. Ook vastgoed gigant Pieter Monsma van Great Property Experience hield een inspirerende lezing over het investeren in vastgoed.

Belangrijke leesstof

Naast gastcolleges was er ook genoeg tijd voor inhoudelijke gesprekken over topboeken zoals Digitale Dementie, Rich Dad Poor Dad en Think and Grow Rich. De studenten kregen hier de kans om hun meningen met elkaar te delen en diepgaande debatten te voeren over onderwerpen als financiële vrijheid en ondernemerschap.

Wij vroegen onze studenten na afloop hoe zij de week hadden ervaren: “Ik heb veel geleerd over allerlei onderwerpen waar ik anders niet zoveel van zou weten” zei een student van de locatie Utrecht. Claire Troost in Rotterdam vertelde ons: “Ik vond het leuk dat het niet alleen om kennis uit boeken ging maar echt meer over de stappen die je zelf kan zetten om aan je toekomst te bouwen”. Ook in Amsterdam vonden ze het een leerzame ervaring: “Ik ben zo benieuwd wat ik nog meer ga leren dit jaar en hoe ik mezelf verder kan ontwikkelen.” We kunnen dus spreken van een geslaagde week.

Wij hopen dat al onze studenten een leerzame, maar vooral motiverende week achter de rug hebben. Op naar een mooi en succesvol nieuw schooljaar!