Voor veel studenten uit het hele land staat de zomervakantie voor de deur, maar op EuroCollege wordt hard doorgewerkt. Naast de verplichte zomerstages gaan enkele studenten de uitdaging aan een bijzonder evenement te mogen organiseren, namelijk de EuroCollege Introductiedagen 2022! In een groep van circa 10 personen vormen zij de Introductiedagencommissie en nemen zij de taak op zich om een nieuwe lichting studenten te introduceren aan onze school.

Welkom op EuroCollege  
Het starten van een opleiding aan een nieuwe school is uiteraard spannend. Je krijgt te maken met een andere omgeving, nieuwe leraren en onbekende klasgenoten. Om alle nieuwe gezichten welkom te heten en hen alvast een voorproefje te geven van alles waar EuroCollege voor staat, organiseren wij ieder jaar met een groep gemotiveerde en ambitieuze studenten de introductiedagen. Gedurende enkele dagen zullen de aankomende studenten elkaar beter leren kennen door middel van sportieve activiteiten, diners en een spectaculair feest.

De Commissie
Een meerdaags evenement organiseren voor een grote groep mensen is niet niks. Net zoals bij de Senior Projects, die EuroCollege studenten in het tweede schooljaar moeten realiseren, is de introductiedagencommissie geheel verantwoordelijk voor de planning, de uitvoering en het eindresultaat. Voor veel van hen is dit de eerste keer dat zij zo een grootschalig project moeten draaien. Uiteraard zal er de nodige begeleiding zijn vanuit de school, maar het succes van het evenement zal geheel in handen zijn van de studenten.

Een tijd van verrassingen
Alle aankomende studenten zijn uitgenodigd om mee te doen aan deze spannende dagen. Dit is natuurlijk niet verplicht maar wel aan te raden. Door middel van een aanmelding kan de introductiedagencommissie precies zien hoeveel studenten mee zullen doen en kan het plannen beginnen. Voor enkele activiteiten zullen de deelnemers ingedeeld worden in groepen. Aangezien EuroCollege kleinschalig is, vinden wij het belangrijk dat iedereen elkaar kent en om deze reden zullen de groepen bestaan uit leerlingen van verschillende studierichtingen. Van tevoren zullen de studenten niet weten wat er op de planning staat. Dat houdt de commissie nog even geheim. Wel krijgen alle deelnemers een introductiebrief opgestuurd zodat zij weten wat voor kleding en spullen zij moeten meenemen. Een goede voorbereiding is het halve werk, zeggen wij dan!

Een drukke tijd voor de boeg
Nadat alle aankomende studenten kennis met elkaar hebben kunnen maken zal het dan midden september eindelijk tijd zijn voor een nieuw begin. Het studentenleven is voor velen een periode die zij nooit van hun leven zullen vergeten. Op EuroCollege is dit een pittige tijd waar veel van hen gevraagd zal worden. Maar het zal ook een tijd zijn van gezelligheid en plezier en dat is wat zij tijdens de introductiedagen zullen ervaren.

Wij wensen de introductiedagen commissie veel succes en plezier bij het organiseren van deze speciale periode. Voor alle nieuwe studenten zeggen wij: Welkom op EuroCollege!