Een warm welkom voor nieuwe studenten tijdens de Introductiedagen: Interview met Rianne Jutte

Het starten van een opleiding op een nieuwe school is altijd spannend. Om alle aankomende studenten welkom te heten en hen alvast een voorproefje te geven van alles waar EuroCollege voor staat, organiseren wij ieder jaar met een groep gemotiveerde en ambitieuze studenten de introductiedagen. In een groep van circa 10 personen vormen zij de Introductiedagencommissie en nemen zij de taak op zich om de nieuwe lichting studenten te introduceren aan onze school. Wij spraken een aantal leden over deze uitdaging, het samenwerken in een groep en hun persoonlijke leerdoelen. Dit keer is de beurt aan Rianne Jutte.  

Welkom! Zou je je even in het kort willen voorstellen?

Mijn naam is Rianne Jutte en ik ben 20 jaar oud. Momenteel ben ik eerstejaars bachelor-student en volg ik de studie International Business & Entrepreneurship aan EuroCollege Groningen.

Bedankt voor je tijd, Rianne. Waarom heb je voor EuroCollege gekozen en hoe is het om hier te studeren?

De studie International Business & Entrepreneurship sprak mij direct aan omdat ik erg geïnteresseerd ben in organisatiestructuren en bedrijfsculturen van internationale bedrijven.

Ik ben uit mezelf heel ambitieus en ondernemend dus studeren aan EuroCollege vind ik zeer leerzaam. Tijdens de lessen worden er veel voorbeelden gegeven uit de praktijk, waardoor je echt het gevoel hebt dat je ook iets aan deze kennis hebt en hoe je dit later toe kan passen in je werk. Ik ga elke dag met veel plezier naar school!

Dat is goed om te horen. Hoe is het om de EuroCollege Introductiedagen te organiseren?

Ik vind het vooral een leerzaam project. Vooral als je bedenkt dat je eigenlijk al een voorproefje krijgt hoe de Senior Projects eraan toe zullen gaan. Dit geeft je dan zeker wel een voorsprong op andere studenten. Bovendien vind ik het ook gewoon leuk en gezellig om hieraan mee te mogen werken. Ik krijg er veel energie van en ik leer tegelijkertijd ook mijn studiegenoten beter kennen.

Dat is nog eens mooi meegenomen. Waarom heb je op dit project gesolliciteerd?

Zelf ben ik vorig jaar bij de introductiedagen geweest en heb ik echt de tijd van mijn leven gehad. Na afloop heb ik dan ook mooie vriendschappen opgebouwd op verschillende EuroCollege-vestigingen. Deze ervaring wil ik graag doorgeven aan de nieuwe lichting studenten.

Een mooi streven! Hoe is het om in een groep te werken? En hoe is het om samen te werken met studenten van andere vestigingen?

Ik vind het fantastisch. Vooral omdat ik niet alleen samenwerk met medestudenten van de vestiging Groningen, maar ook van andere vestigingen. Je leert elkaar zo goed kennen en iedereen brengt ook een ander perspectief en andere skills met zich mee.  Ik ben er zeker van dat we een mooie periode tegemoet gaan!

Fijn dat je het zo positief ervaart. Wat is tot nu toe het meest leerzaam geweest in jouw studie?

Wat ik tot nu toe heb geleerd is dat wat allemaal gebeurt in het dagelijks leven een geschenk is; zelfs de problemen, de pijn en de uitdagingen. Ik heb mij gerealiseerd dat je moet doorzetten, ook als het allemaal niet meer lukt en even niet goed meer loopt. Ook heb ik geleerd dat we dankbaar moeten zijn voor sommige angsten die ons troffen, omdat we dan in ieder geval volledig het geloof voelden dat ons voorbij deze angst leidde. Altijd blijven doorgaan en dankbaar zijn voor alles zijn zeker aspecten die mij de afgelopen periode zijn bijgebracht.

Mooi gezegd! Heb je ook al No Pain, No Gain momenten ervaren?

Zeker heb ik een No Pain, No Gain moment ervaren. Het zoeken naar een passende zomerstage bijvoorbeeld. Ik was super enthousiast om bij een bedrijf in het buitenland stage te gaan lopen. Helaas is het uiteindelijk niks geworden omdat de stageperiode voor de zomer te kort was. Natuurlijk was dit wel een teleurstelling en de zomerstage kwam ook steeds dichterbij, dus moest ik de moed weer bij elkaar pakken en zoeken naar een ander zomerstageadres.

Goed om te horen dat je toch hebt doorgezet. Op welke prestatie die je in je studie behaald hebt ben je het meest trots?

Ik ben erg trots dat ik mij veel inzet voor de schoolprojecten naast mijn studie. Ik doe dit dan ook graag en met plezier! Tot nu toe heb ik er veel van geleerd en tijdens de introductiedagen 2022 hoop ik dat ik er volgend jaar mijn voordeel mee kan doen tijdens de Senior Projects.

Dat is ook zeker iets om trots op te zijn! Welke vaardigheden heb je (verder) ontwikkeld tijdens je studie?

Natuurlijk ontwikkel je vaardigheden tijdens de studie zoals: doorzettingsvermogen, spraakzaamheid en assertiviteit, maar ik ben meer als persoon ontwikkeld. Als ik kijk naar hoe ik nu in het leven sta in tegenstelling tot voor mijn studie, is er zeker een verschil te zien. Op EuroCollege leer je niet alleen specifiek over business, maar leer je je ook persoonlijk ontwikkelen.

Daar heb jij helemaal gelijk in. Hoe heb je de praktijkmomenten tot dusver ervaren en waar heb je stage gelopen of loop je nu stage?

Op dit moment loop ik stage bij YoungCapital. Dit is een recruitmentbureau waar meer dan 20.000 werknemers per week voor aan het werk zijn. Ik werk op de afdeling lagere accounts in het Customer Contact Center team. Daarbij zijn wij van heel Nederland de zogeheten afdeling van de toekomst, waar dus veel nieuwe ontwikkelingen plaats vinden. Wij werken onder andere met speciale technologie, zoals met een online robot genaamd Scotty.

Dat klinkt als een mooie uitdaging. Waar kijk je het meest naar uit voor de komende studieperiode?

Naast de aankomende introductiedagen kijk ik vooral uit naar de Senior Projects! Ik ben heel benieuwd hoe het zal zijn om samen te mogen werken met mijn medestudenten aan een real life project. Ik weet zeker dat dit een periode gaat zijn vol nieuwe uitdagingen en mogelijkheden.

Dat weten wij wel zeker. Bedankt voor je tijd en antwoorden, Rianne. Wij wensen je alvast veel succes en plezier bij het organiseren van de Introductiedagen en je verdere doelen!