De Reis van Korea was een groot succes! We kijken terug naar indrukwekkende en leerzame reis. In dit artikel blikken we terug op de reis door Zuid-Korea.

10 daagse reis

De eerste dag van de studiereis van EuroCollege naar Zuid Korea was een lange maar opwindende dag. Na een vermoeiende vlucht van 15 uur kwamen de studenten aan in de bruisende stad Seoul. Het eerste wat ze deden was naar een populaire Korean barbecue-restaurant te gaan.

Op de tweede dag van de reis brachten de studenten een bezoek aan de grens tussen Noord- en Zuid-Korea. Ze waren onder de indruk van de spanning die ze voelden terwijl ze langs de bewaakte grens liepen. Later op de dag hadden ze een taekwondo-workshop en kregen ze de kans om deze traditionele Koreaanse vechtsport uit te proberen. Natuurlijk konden ze ook niet weerstaan aan de heerlijke culinaire hoogstandjes van de lokale keuken.

De derde dag van de reis was gewijd aan bedrijfsbezoeken. De studenten kregen de kans om bedrijven zoals ASML en Samsung Korea te bezoeken en presentaties te ontvangen over hoe zij op de markt opereerden. De dag werd afgesloten met karaoke en de studenten toonden hun zangtalenten.

De vierde dag was gericht op culturele bezoeken aan het Gyeonbokgung paleis, de Nederlandse ambassade en de Hwaseong Fortress. De studenten konden genieten van de prachtige architectuur en geschiedenis van de locaties die ze bezochten.

Op de vijfde dag van de reis bezochten de studenten de Lotte World Tower en het Buckon-dorp. Later op de avond woonden ze een lokale Koreaanse voorstelling bij en genoten ze van de traditionele muziek en dans.

De zesde en laatste dag van de reis bracht de studenten naar Busan, waar ze een rondleiding kregen door de Busan Exhibition and Convention Center. Ze hadden ook wat vrije tijd om de stad te verkennen en om te ontspannen met een drankje en goede gesprekken.

De studiereis eindigde met een knal. De studenten sloten de laatste dag af met een eindfeest, inclusief karaoke. Na een week vol culturele, educatieve en gastronomische ervaringen keerden de studenten met veel enthousiasme en nieuwe kennis terug

Ben jij aanwezig op de volgende studiereis van 2024? Meld je dan aan bij EuroCollege.