Learning by Doing is een belangrijk onderdeel van EuroCollege. Wij geloven dat studenten pas echt leren wanneer zij de theorie kunnen toepassen in de praktijk. Om deze reden wordt er van de tweedejaarsstudenten verwacht dat zij een Senior Project volbrengen. Voor de Hospitality & Evenementen Management studenten houdt dit in dat zij een grootschalig event moeten organiseren. Zij zijn hierbij verantwoordelijk voor de planning, het budget en nog veel meer. Een spannende en uitdagende taak die de studenten maar al te graag met beide handen aannemen.

Eén van deze grootschalige projecten dit jaar is Golf4Air: een vernieuwend en sportief evenement in samenwerking met stichting Skate4Air. Op 25 mei 2022 zal op de exclusieve en prestigieuze golfbaan The International in Badhoevedorp een bijzonder golftoernooi plaatsvinden onder begeleiding van oud-olympisch kampioen Jochem Uytdehaage.

The International is normaal gesproken uitsluitend bestemd voor leden en hun gasten maar voor Golf4AIR maken zij graag een uitzondering. De opbrengsten van dit evenement gaan namelijk naar wetenschappelijk onderzoek tegen taaislijmziekte.

Het is de taak van de projectgroep van EuroCollege om deze gebeurtenis tot een succes te maken. Gedurende het schooljaar hebben zij zich onder andere beziggehouden met het vinden van sponsoren en de locatie en de communicatie met de opdrachtgever. Daarnaast is het ook aan hen de taak om tickets te verkopen voor het evenement. Om een divers scala aan bezoekers te kunnen verwelkomen is er gekozen om twee soorten tickets aan te bieden. Ervaren spelers hebben de mogelijkheid mee te doen aan het golftoernooi. Minder ervaren of beginnende golfers kunnen deelnemen aan de golfclinic. Deze wordt gegeven door pro’s van The International. De kaartjes voor zowel het golftoernooi als de golfclinic zijn inclusief culinaire verrassingen en vermaak.

Als klap op de vuurpijl wordt de dag afgesloten met een driegangendiner. Gedurende het diner zullen bijzondere veilingitems worden aangeboden waarbij wederom alle opbrengsten gaan naar onderzoek tegen taaislijmziekte.

“Je maakt lange dagen bij de organisatie van zo’n gigantisch mooi evenement en ervaart meerdere No Pain, No Gain momenten. Als groep hebben wij al zoveel mogen leren. Dat is een mooi streven maar het belangrijkste doel is natuurlijk zoveel mogelijk geld op te halen voor de stichting Skate4AIR zodat de mensen met taaislijmziekte geholpen kunnen worden”, vertelt één van de projectleden.  

Ben jij benieuwd naar alle ervaringen van de projectgroep bij de organisatie van dit evenement? Houd dan onze site in de gaten. Wij hebben namelijk met hen gesproken over dit bijzondere project en alles wat dit met zich meebrengt.

Stay tuned!