Op EuroCollege staan zelfontplooiing en doorzettingsvermogen centraal. Wij geloven dat door hard werken en voldoende motivatie je al je doelen kan bereiken. Door onze kleine klassen en veel persoonlijke begeleiding is het bij ons mogelijk om al in één jaar door te stromen van het mbo naar het hbo. Zo heb jij binnen no-time een mooi diploma op zak.

Havo of toch mbo?


Veel jongeren staan na het afronden van hun vmbo-opleiding voor de keuze of zij aan hun mbo beginnen of toch doorstromen naar het havo. Met een mbo-diploma kun je zo de arbeidsmarkt op. Er zijn voldoende leuke carrièremogelijkheden om uit te kiezen. Ligt je ambitie toch op een pad waar een hbo-diploma voor nodig is? Dan zal je een beslissing moeten maken welke weg het beste bij je past.

Doorstromen doe je zo


Op het havo wordt veel aandacht besteed aan theoretische kennis. Het is vooral belangrijk dat jij alle stof beheerst zodat jij je centraal examen haalt. Echter, veel hbo-opleidingen stellen hoge eisen aan vaardigheden. Naast kennis is kunde hier erg belangrijk. Om deze reden zijn de mbo-opleidingen van EuroCollege ontwikkeld om je de juiste balans te geven tussen kennis en praktijk. Zo kunnen onze studenten moeiteloos doorstromen van het mbo naar het hbo en veel van hen kiezen hier dan ook voor.

“Eén van de leukste dingen van EuroCollege vind ik de sfeer op school. Iedereen in mijn klas is gemotiveerd en wil het meeste uit zijn studie halen. Veel van ons hebben ervoor gekozen om op school te blijven en ons hbo-diploma te halen. We kennen tenslotte de school goed en weten nu ook wat er van ons verwacht wordt,” vertelt één van onze studenten.  

Gericht op de toekomst

EuroCollege staat bekend om zijn unieke manier van opleiden. Bij ons zijn focus en motivatie de sleutel tot succes. Daarom richten zowel onze mbo- als hbo-opleidingen zich op mentaliteit, wilskracht en daadkracht. Wij coachen je al van het eerste moment om het beste uit jezelf te halen zodat jij na je opleiding klaar bent om al je doelen te behalen.   

Kennis toepassen in de praktijk

Het opdoen van praktijkervaring is ook tijdens de mbo-opleidingen belangrijk. In het laatste jaar krijg je daarom ook de kans om een real-life project te realiseren. Je bent hiervoor samen met je groep verantwoordelijk voor het vinden van sponsoren, vrijwilligers en de planning. Daarnaast kent EuroCollege meerdere stagemomenten waardoor jij straks kan afstuderen met een prachtig CV vol werkervaring uit binnen- en buitenland.

Bereik meer in minder tijd

Op EuroCollege zijn de opleidingen zwaarder dan op andere scholen. Dit komt omdat onze opleidingen versneld zijn. Zo haal je gemiddeld bij ons binnen twee jaar je mbo-diploma. Daarnaast kan je in één jaar doorstromen naar het hbo. Wij vragen veel van je binnen een kortere tijd. Zo laten we je wennen aan het ritme van het bedrijfsleven én heb jij sneller je felbegeerde diploma te pakken.  

Ben jij benieuwd naar alle mbo-opleidingen van EuroCollege? Meld je dan nu aan voor een open dag of een meeloopdag. Tot dan!