Op maandag 1 maart 2021 is de jaarlijkse praktijkweek weer van start gegaan! De mbo-studenten worden tijdens deze week klaargestoomd voor het bedrijfsleven.

Dit jaar is het een beetje anders dan voorgaande jaren, vanwege Corona. Toch hebben we een veilige omgeving kunnen creëren waarin onze studenten de het hun opgedane kennis in praktijk kunnen brengen!

Van maandag tot en met donderdag gaan de studenten van de opleiding Evenementen- en Hotelmanagement aan de slag in de keuken en in de bediening. Zij worden door echte professionals opgeleid op deze gebieden en leren de kneepjes van het vak. In de keuken leren de studenten onder andere verschillende snijtechnieken, het bereiden van gerechten en vergroten zij hun warenkennis.

In de bediening leren de studenten hoe zij met borden moeten lopen, hoe zij tafels volgende de etiquette moeten indekken en op welke manier je de borden bij de gast op tafel zet.

De vaardigheden die nodig zijn in de keuken en bediening zijn natuurlijk niet de enige zaken die van belang zijn in de horeca. Daarom leren wij de studenten ook hoe zij op een effectieve manier met elkaar kunnen communiceren, hoe de afdelingen keuken en bediening met elkaar samenwerken, hoe je ervoor zorgt dat de gast tevreden weggaat en hoe je de klacht van een gast het beste kan afhandelen.

De studenten van de opleiding International Business & Sales houden zich deze dagen bezig met het opzetten van een businessplan. In groepjes werken zij samen om zo, aan de hand van The Business Model Canvas, hun ideeën in kaart te brengen en uit te werken tot een rendabel en goed businessplan. Aan het eind van de praktijkweek zullen zij hun ideeën ook presenteren aan de rest van de groep.

Het werken aan dit plan is voor de studenten een goede voorbereiding op het afstudeertraject wat zij in het tweede studiejaar ingaan. Gedurende dit afstudeer traject dienen de studenten een import-/exportplan te ontwikkelen en dit moeten zij ook presenteren. Door deze praktijkervaring op te doen, gaan zij beter voorbereid hun tweede studiejaar in en gaat het afstuderen hen makkelijker af.