Op dinsdag 3 oktober 2023 is het dan eindelijk zover: de aftrap van de Senior Projects vond plaats in de Zalmtoren, waar oud-student en ondernemer Dennis Vermeulen zijn innovatieve horeca presenteerde. Deze bijzondere week markeert het moment waarop tweedejaars hbo-studenten te horen krijgen aan welk project ze dit jaar zullen werken. Het is een spannend moment waar ze gedurende hun hele schoolcarrière naar hebben uitgekeken.

Bij EuroCollege onderwijzen we onze studenten dat praktijkervaring net zo essentieel is als theoretische kennis. Pas wanneer je de theorie kunt toepassen in het dagelijks leven, begrijp je deze echt. Velen kiezen voor onze school vanwege de prestigieuze Senior Projects. Het is een unieke gebeurtenis, en de kennis die studenten dit jaar opdoen, zal hen hun hele leven van pas komen.

Het hoogtepunt van deze week is de onthulling van de projecten. Eerder hebben studenten al hun voorkeuren kunnen aangeven. Elke studierichting heeft gespecialiseerde projecten die inspelen op de behoeften van de huidige markt. Of het nu gaat om het organiseren van een groot evenement of het ontwikkelen en financieren van een eigen app, onze studenten staan voor de uitdaging.

Naast de projecttoewijzing worden ook de projectleiders aangekondigd. Elke groep heeft een aangewezen voorzitter. Studenten hebben de kans gehad om te solliciteren naar deze rol, waarbij ze de directie moesten overtuigen waarom ze het meest geschikt waren.

Nadat de projectgroepen en voorzitters zijn bekendgemaakt, krijgen de studenten de kans om elkaar beter te leren kennen. Gezien de cruciale rolverdeling in de groep dit schooljaar, is het van groot belang om elkaars talenten en interesses te begrijpen.

Om de studenten te voorzien van de nodige kennis en motivatie, worden er deze week seminars en workshops georganiseerd. Onderwerpen als effectieve samenwerking, groepsdynamiek en doelgericht werken zullen aan bod komen. Zoals gebruikelijk wordt de week afgesloten met de welbekende EuroCollege borrel. We wensen alle tweedejaars hbo-studenten veel leerplezier en succes met de Senior Projects!