Afgelopen vrijdag was een spannende dag voor de mbo Business & Sales studenten van EuroCollege. Voor hen was dit namelijk hét moment waar zij weken naartoe hebben gewerkt. Hebben zij het in zich om met hun groep onze Business Coaches te overtuigen van hun idee? Daar kwamen wij achter tijdens de Shark Tank dag!

Op EuroCollege hechten wij veel waarde aan samenwerking, doorzettingsvermogen en het hebben van de juiste mind-set. Alleen als je deze skills beheerst kan je stappen maken in de richting van een succesvolle toekomst. Bovendien coachen wij onze studenten ook op hun besluitvaardigheid, overtuigingskracht en flexibiliteit. Allemaal competenties die zeer belangrijk zijn in het bedrijfsleven.

Om deze reden hebben wij de zogeheten Shark Tank dag in het leven geroepen. Wij zien dit als het perfecte moment om onze studenten te testen op hun creativiteit en stressbestendigheid, maar ook op hun presenteerkwaliteiten en communicatievaardigheden. Samen in een kleine groep werd van de studenten verwacht dat zij een ijzersterke presentatie neer zouden zetten waarin zij hun idee pitchen aan een panel van Sharks. Het doel hiervan is om deze Sharks, in dit geval een groep Business Coaches van EuroCollege, te overtuigen om te investeren in hun bedrijf. 

Na weken van voorbereiding was het dan afgelopen vrijdag zo ver, de Shark Tank dag. De structuur was duidelijk: eerst een groepspresentatie van tien minuten, gevolgd door een Q&A van vijf minuten. Tot slot kregen de studenten de welbekende Go of No-Go van onze Business Coaches. In het geval van een No-Go hebben de studenten 48 uur om aan de slag te gaan met de feedback van de Sharks en opnieuw hun idee te presenteren.

“Ik vond het een superleuke en bijzondere ervaring. Voordat de presentatie begon was ik wel zenuwachtig, maar toen ik er eenmaal stond ging het allemaal goed. Het meest leerzame aan de Shark Tank dag vond ik het out-of-the-box denken en samen met je groep een idee en presentatie bedenken die eruit zou springen. De Sharks krijgen natuurlijk meerdere pitches te zien en je wilt natuurlijk wel dat ze je onthouden. Ik ben ieder geval trots dat wij als team een Go hebben behaald. Dit hebben we ook zeker met z’n allen gevierd!”, vertelt één van de deelnemende studenten.

Ook de Business Coaches waren onder de indruk. De Shark Tank dag brengt veel druk met zich mee en vergt de nodige concentratie. Het is niet zomaar een dag waar je zonder enige voorbereiding aan mee kan doen. Vooral de Q&A ronde wordt gezien als een belangrijk element waarin ons panel van Sharks kan toetsen of je als groep de opdracht begrepen hebt en klaar bent voor het bedrijfsleven.

Wij willen alle deelnemende studenten bedanken voor hun harde werk, enthousiasme en inzet. Het was een geslaagde dag en jullie mogen trots op jezelf zijn!

Ook jouw onderneming pitchen aan een panel van ondernemers terwijl je een studie volgt? Kom dan langs op de open dag van EuroCollege.