Op EuroCollege geloven wij in Learning by Doing. Dit concept werkt als rode draad door alle opleidingen. In het tweede schooljaar gaan alle hbo-studenten aan de slag met het organiseren van een real-life project. Zij krijgen hierbij te maken met echte opdrachtgevers, echte budgetten en echte deadlines. Dit jaar maakt een groep hotelstudenten zich klaar voor wel een hele bijzondere uitdaging. Maak kennis met het Senior Project Villa Borobudur Resort!

Villa Borobudur is een kleinschalig resort gelegen op het Indonesische eiland Java. Op slechts drie kilometer afstand kan men de eeuwenoude Borobudur Tempel aanschouwen. Het resort opende zijn deuren in 2010 en dient sindsdien als een centraal punt voor de omliggende dorpen. Het bijzondere aan dit resort is dat de staf gerekruteerd wordt uit de lokale bevolking, waardoor een authentieke Javaanse ervaring kan worden aangeboden. Met maar vier villa’s en drie suites is het resort een verborgen parel voor toeristen die op zoek zijn naar pure luxe en rust.

De heer I. Piepers is de oprichter van dit bijzondere resort. Tot voor kort was het concept van Villa Borobudur goedlopend met een stabiele bezettingsgraad. Dit veranderde echter door de Covid-19 pandemie. De heer l. Piepers heeft om deze reden de krachten ingeschakeld van de studenten van EuroCollege. Aan hen de taak om een nieuw hotelconcept te creëren dat Villa Borobudur verdient!

Om het best mogelijke resultaat te kunnen leveren, reisden de vijf leden van de projectgroep af naar Indonesië. Hier zullen zij zoveel mogelijk informatie verzamelen die hen kan helpen bij het creëren van het nieuwe concept. De aankomende 10 dagen zullen zij tijd doorbrengen in de omgeving van Bali en Java om verschillende hotels te bezoeken en onderzoeken uit te voeren. Dit allemaal met het doel om Villa Borodbudur Resort op de meest efficiënte en rendabele manier uit te laten groeien tot de place to be.

“Ik ben heel blij dat ik deel uit mag maken van zo een bijzonder project. Niet alleen mag ik onderzoek doen naar hotels in het buitenland, maar ik mag ook deel uitmaken van de groei van een bestaand hotel”, vertelt één van de projectleden. “Ik moet wel zeggen dat ik het spannend vind. Het is natuurlijk een mooie uitdaging, maar er staat ons dan ook een belangrijke taak te wachten.”

Nadat de projectgroep de wensen van de opdrachtgever en de resultaten van hun onderzoek hebben bestudeerd, zullen er twee concepten worden opgesteld die aan de heer l. Piepers zullen worden voorgedragen. Hierin doen de studenten hun aanbevelingen over de nieuwe strategie voor Villa Borodudur.


Wij wensen de studenten een mooie en vooral leerzame tijd toe in Indonesië. Veel succes met jullie bijzondere project en de toekomst van Villa Borodudur!

Aankomende week kan je de reis live meemaken via instagram