Op EuroCollege staat Learning By Doing centraal. Wij vinden het belangrijk dat onze studenten theoretische kennis weten toe te passen in de praktijk. Om deze reden kennen onze opleidingen niet één, niet twee, maar zelfs drie stageperioden. Wanneer de meeste scholen zich klaar maken voor de vakantie, gaan bij ons de studenten hard aan de slag om een stageplek te zoeken. In de zomer gaan zij namelijk drie maanden op stage. Wij vroegen een aantal studenten, die momenteel werkervaring aan het opdoen zijn, naar hun werkdag, leermomenten en carrièredoelen. Dit keer is de beurt aan Bob Verhaart.

Welkom! Zou je je even in het kort willen voorstellen?
Natuurlijk. Mijn naam is Bob Verhaart en ik studeer Hospitality & Event Management aan EuroCollege Amsterdam.

Leuk om je even te spreken, Bob. Waarom heb je voor een studie op EuroCollege gekozen?
Voordat ik aan EuroCollege begon heb ik eerder twee studies niet afgemaakt. Toch wilde ik graag mijn hbo-diploma behalen. Op EuroCollege krijg ik de ondersteuning die ik nodig heb en word ik ook op een praktijkgerichte manier opgeleid. Mijn opleiding richt zich niet alleen op het leren uit boeken, maar ook op hoe je de kennis kan toepassen na je studie. Bovendien helpt het ook dat veel docenten ervaring hebben in de evenementenbranche en dus precies aan de hand van relevante voorbeelden de stof wat meer tot leven kunnen brengen. Tot nu toe kan ik zeggen dat ik ieder geval een goede keuze heb gemaakt!

Goed om te horen. Waar heb jij gekozen om je zomerstage te lopen?
Ik loop stage bij Vunzige Deuntjes. Dit bedrijf is in 2011 begonnen met het organiseren van kleinschalige evenementen in Bitterzoet en Paradiso in Amsterdam, maar is in de loop van de tijd uitgegroeid tot één van Nederlands grootste partijen binnen het hiphop, R&B en dancehall-segment. Zo organiseren zij bijvoorbeeld het Vunzige Deuntjes festival dat jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers trekt. Sinds 2019 is het bedrijf onderdeel van ID&T en Q-Dance; ’s werelds bekendste bedrijf op het gebied van elektronische muziekbeleving en verantwoordelijk voor de organisatie van festivals als Sensation and Tomorrowland.

Wauw, dat is niet niks! Waarom heb je gekozen voor dit bedrijf?
Ik ben zelf groot fan van festivals en grote feesten. Daarom leek het mij gaaf om te kunnen ontdekken wat er allemaal bij komt kijken om dit soort evenementen te organiseren. Wanneer je als bezoeker naar dit soort festivals gaat krijg je dat natuurlijk niet allemaal mee.  Daarnaast is het natuurlijk supervet dat ik aan deze evenementen ook een steentje mag bijdragen.

Hoe ben je eigenlijk bij dit bedrijf terecht gekomen?
Ik heb zelf contact opgenomen met Q-Dance. Enkele weken later kreeg ik daar een reactie op van mijn huidige stagebegeleider. Toen heb ik een casus voor Vunzige Deuntjes gemaakt en een paar dagen later kreeg ik te horen dat ik stage mocht komen lopen.

Wat goed! Hoe heeft EuroCollege bijgedragen aan het vinden van een stage?

Ik heb zelf mijn stage gevonden maar EuroCollege heeft wel geholpen met hoe ik het beste een bedrijf kan benaderen om ervoor te zorgen dat ik aangenomen werd.

Fijn om te horen. Wat voor functie vervul je nu bij Vunzige Deuntjes en hoe ziet jouw werkdag er ongeveer uit? 
Mijn functie is Stagiair Productie. Op een gemiddelde werkdag regel ik dingen voor verschillende evenementen die er aan komen. In het begin ging het dan vooral om clubshows, de randprogramma’s daarvan en de uiteindelijke uitvoering. Daarnaast ben ik altijd beschikbaar om te ondersteunen bij andere collega’s. Zo regel ik soms ook borrels, winacties en vergelijkbare dingen op kantoor.

Een veelzijdige functie dus. Wat is tot nu toe je grootste leermoment geweest tijdens je stage?
Dit is geweest tijdens de productie en uitvoering van het Zomervreugde Festival. Hier heb ik erg lange dagen gemaakt en constant hard moeten werken. Op dit soort momenten leer je doorzettingsvermogen en focus. Het evenement moet natuurlijk goed gaan want alle bezoekers rekenen op je. Als het festival dan start is het heel vet om te zien dat alle gasten het naar hun zin hebben. Een mooi voorbeeld van: No Pain, No Gain dus!

En heb je deze momenten ook ervaren tijdens je studie?
Zeker. Vooral tijdens de tentamens zie je de No Pain, No Gain momenten terug. Je wordt namelijk gepusht om hier goede resultaten voor te halen. Natuurlijk is het belangrijk om je diploma met mooie cijfers te behalen, maar het brengt ook andere voordelen met zich mee. Als EuroCollege-student hebben we natuurlijk een stuk minder vakantie dan de gemiddelde student. Dit valt echter best mee als je al je tentamens weet te halen en dus vrij hebt in de hertentamen-week. Dit motiveert je ontzettend om keihard te werken voor die voldoendes.

Zo is het maar net. Wat zijn je carrièredoelen?
Ik weet nog niet precies wat ik na mijn opleiding wil gaan doen. Gelukkig helpen de stages mij wel om een beter beeld te krijgen van wat ik leuk vind om te doen en waar ik energie en motivatie uithaal. Zo lijkt de evenementenindustrie mij wel een prachtige branche om mijzelf verder in te ontwikkelen. Hopelijk kan ik dit bevestigen tijdens de rest van deze stage én mijn eindstage. 

Hartelijk dank voor je tijd, Bob. Veel succes bij het afronden van je zomerstage en bij het behalen van je doelen. Zet ‘m op!