Het is eindelijk zover. Vol energie, motivatie en enthousiasme start een nieuwe lichting EuroCollege-studenten hun schooljaar. Het is een spannend moment dat zij nooit meer zullen vergeten. Na eerder kennis met elkaar te hebben gemaakt tijdens de introductiedagen en de Boost Your Mindset Week, gaat het nu dan echt van start. Welkom op EuroCollege!

Teamwork makes the dream work

Op EuroCollege hechten wij veel waarde aan samenwerking. Tijdens onze opleidingen zijn er dan ook meerdere momenten waarbij de teamwork skills van de studenten op de proef worden gesteld. Denk hierbij aan groepsopdrachten maar ook aan de welbekende Senior Projects. Door de kleinschaligheid van onze vestigingen bieden wij onze studenten een omgeving van vertrouwdheid waar iedereen zich snel thuis voelt. “No one is left behind”, zeggen wij dan ook. Vanaf het eerste moment dat onze studenten kennismaken met onze school geven wij dit ook aan hen mee.

Succes behalen doe je zo

EuroCollege is anders. Dit aspect komt naar voren in alles wat wij doen. Het jaar van onze studenten begint dan ook niet in de schoolbanken maar met de Boost Your Mindset Week.  Tijdens dit inspirerende evenement vol gastcolleges en workshops leren zij over de EuroCollege-formule en de 17 regels voor succes. Met deze kennis op zak kan dan nu echt het EuroCollege avontuur beginnen.

Geen tijd te verspillen

Nu de studenten kennis hebben gemaakt met de EuroCollege-formule en met elkaar, is het dan eindelijk tijd voor de lessen. Veel tijd om te wennen hebben zij echter niet. De eerste tentamenweek komt er namelijk al vrij spoedig aan. Onze docenten zijn professionals uit de praktijk en zullen de studenten in een rap tempo zo veel mogelijk kennis bijbrengen.

Leren in de praktijk

Ook zullen de studenten alvast na moeten gaan denken over hun eerste stageplek. De werkoriëntatie is een periode van zes weken waarin studenten kennis gaan maken met de arbeidsmarkt. Dit moment is de perfecte gelegenheid om te kijken waar hun interesses liggen en waar zij goed in zijn. Aangezien de werkoriëntatie al van start gaat in december kunnen de studenten niet vroeg genoeg beginnen met het zoeken van een geschikte plek.

Er zal de komende tijd veel op onze nieuwe lichting studenten afkomen. Dit doen wij natuurlijk niet voor niets. Wij laten op deze manier onze studenten direct wennen aan de zwaarte en de veelzijdigheid van het bedrijfsleven. Wij wensen de nieuwe studenten veel leerplezier en motivatie toe voor het eerste semester. Zet ‘m op!


Ook starten aan een studie bij EuroCollege? Kom dan langs op een van onze open dagen!