Je weet wat ze zeggen: een goed begin is het halve werk. De studenten van de mbo-opleiding International Business & Ondernemerschap weten daar alles van. Na het succesvol afronden van hun eerste schooljaar is het nu tijd om van start te gaan met het leggen van de fundering voor hun eigen bedrijf. Dit doen zij door middel van het maken van een duidelijk en doelgericht ondernemingsplan.

In het eerste jaar hebben de studenten vakken gevolgd als bedrijfsadministratie, management & organisatie en interculturele communicatie. Met dit brede scala aan kennis kunnen zij nu beginnen aan hun doel: een succesvolle ondernemer worden.

Het willen starten van je eigen bedrijf is een fantastisch voornemen. Op EuroCollege geloven wij dat iedereen succes kan behalen als je gefocust, gemotiveerd en gedisciplineerd te werk gaat. Daarom vinden wij het belangrijk om onze studenten niet alleen kennis mee te geven maar ook de skills om deze te kunnen toepassen.

Om deze reden maakt Learning by Doing deel uit van de EuroCollege-formule. Onze docenten zijn succesvolle managers of ondernemers, direct uit de praktijk. Naast het inspireren van de studenten met hun praktische voorbeelden tijdens de lessen, zijn zij ook deze periode de perfecte begeleiders om de tweedejaars mbo studenten te coachen tijdens het opzetten van hun ondernemingsplan. Zij weten als geen ander welke doelstellingen reëel zijn en waar de kansen liggen. Dit netwerk van adviseurs kan onze studenten een grote voorsprong bieden op hun potentiële concurrenten.

Met deze tools tot hun beschikking kunnen zij nu goed voorbereid aan de slag te gaan. Het begint namelijk met een idee. Nu is het tijd om dit idee concreet te maken! Het opzetten van een gedetailleerd ondernemingsplan is cruciaal om een bedrijf te laten slagen. Je bent immers genoodzaakt stil te staan bij elementen die je anders misschien zou hebben overgeslagen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: waar sta je voor? Wat zijn je doelstellingen? en natuurlijk,  hoe wil je dit gaan bereiken?

Daarnaast is het ook belangrijk om van tevoren na te denken over het marketingplan en de financiële aspecten van een nieuwe onderneming. Als eigenaar ben je namelijk ontzettend enthousiast over je nieuwe idee, maar is dit wel haalbaar? Of heb je misschien toch wat over het hoofd gezien? Al deze punten spreken wij stapsgewijs met de studenten door. Aan het einde van het tweede schooljaar zullen zij precies weten welke stappen zij moeten zetten om hun bedrijf tot een succes te maken!

Wil jij ook je eigen onderneming starten, maar beschik jij nog niet over de juiste kennis? EuroCollege kan je hierbij helpen. Schrijf je nu in voor een open dag en ervaar zelf of onze manier van opleiden iets voor jou is.