Ben je nog opzoek naar een studie? Kom langs voor een open dag!

Lees meer

Begeleiding op EuroCollege

Ervaar EuroCollege zelf!
 • Gemotiveerde medestudenten
 • Kleinschalig en intensief onderwijs
 • Focus op mindset, succes & discipline
Meeloopdag volgen? Vraag-een-student Aanmelden open dag

Geen enkele jongere is hetzelfde. Onze begeleiding is daar zoveel mogelijk op afgestemd. Op EuroCollege houden we rekening met elkaar. Maar we pamperen niet! We verwachten inzet, initiatief en zelfstandigheid. Ons unieke programma biedt studenten hiervoor vele tools om zichzelf verder te ontwikkelen. Lees hier meer over de begeleiding.

Allereerst werken we met de “17 regels voor succes”, de basis van onze aanpak. Wij leren studenten nadenken over succes, doelen stellen, verantwoordelijkheid nemen, volhouden en positief denken. Daarnaast hebben we spelregels die helpen met structuur en discipline. In het kort komen die erop neer dat een afspraak een afspraak is, studenten op tijd in de les zitten en beseffen dat deadline een deadline is. Als particuliere school hebben we bovendien kleine klassen. Hierdoor hebben onze docenten genoeg aandacht voor zowel de individuele student als de groep.

Onze aanpak helpt om goed te focussen op de studie en latere carrière. Zo ontwikkelen onze studenten een positieve mindset die helpt om zichzelf te motiveren, ook als het even tegenzit.

Begeleiding op Hbo-opleidingen

Op een Hbo-opleiding wordt van studenten verwacht dat zij zelfstandig studeren, daarom is begeleiding nagenoeg afwezig op de meeste hogescholen. EuroCollege doet dit anders.

Soms heeft een student meer ondersteuning nodig, bijvoorbeeld uitleg in bedrijfseconomie, of hulp om aan te haken in een groep. De studie- en leerlingbegeleider coacht studenten en daarnaast bieden we steunlessen op verschillende vakken. Maar uiteindelijk moeten studenten het zelf doen. Een carrière of eigen bedrijf voeren vraagt immers ook om een hoge mate van zelfstandigheid.

Daarnaast zijn er studenten die juist meer uitdaging en verdieping zoeken. Daarom bieden we verdiepende lessen binnen verschillende opleidingsthema’s. Zo zorgen we ervoor dat een student die meer uitdaging nodig heeft, uitgedaagd wordt.

Mbo coaching & begeleiding

Op het Mbo vragen we ook veel van onze studenten. Maar Mbo-studenten zijn jonger en behoeven meer begeleiding dan Hbo studenten. Daarom bieden wij hen naast steunlessen ook individuele coaching en mentoring. Zelfstandigheid en discipline blijven belangrijke thema’s maar we houden uiteraard rekening met de verschillen in niveau en leeftijd.

Belang van weerbaarheid

De ontwikkeling die jongeren doormaken, is bepalend voor de rest van hun toekomst. Dat vraagt om weerbaarheid en zelfvertrouwen. Jongeren die in zichzelf leren geloven en ontdekken dat doorbijten loont, maken flinke stappen. We vinden aandacht belangrijk. Maar te veel individuele aandacht – pamperen – maakt mensen juist zwakker. Wij geloven daarom niet in het aan de hand nemen, zoals sommige andere particuliere scholen doen. Wij geven onze studenten liever de noodzakelijke skills om nu en in de toekomst het maximale uit zichzelf te halen. 

Brochure

Ontdek het succes
van Eurocollege

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Vul het contact formulier in en ontvang geheel vrijblijvend de EuroCollege brochure thuisgestuurd.

Brochure van EuroCollege
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Best in personal development, #1

Heb jij het in je?
Loop een dag mee

EuroCollege opleidingen zijn intensief. We vragen veel van je. Het is hard werken. Loop een dag mee en ervaar het zelf.

Aanmelden meeloopdag
Opendagen portret