Op 23 april 2021 vond de jaarlijkse Career Conference Day (CCD) plaats. Een jaarlijks terugkerend evenement voor alle studenten van EuroCollege. Onder leiding van voorzitter Boym Rijkers is de Senior Projectgroep aan de slag gegaan om, ondanks de Corona-maatregelen, een fantastisch evenement neer te zetten.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Career Conference Day vond deze online plaats. In de vorm van een live televisie-uitzending met verschillende sprekers en een handje vol publiek*. De studenten keken de Career Conference Day vanuit huis of in groepjes op school. Een heuse uitdaging voor de projectgroep, maar ook een mooie kans om meer kennis en ervaring op te doen.

De studenten van de Utrechtse vestiging zitten klaar voor de Career Conference Day

Thema

Het thema van de CCD was dit jaar Extreme Ownership. Over dit thema vertelt Boym het volgende “Dit thema is gebaseerd op het boek Extreme Ownership van Jocko Willink en Leif Babin. Zij komen uit de militaire wereld, maar schreven dit boek juist voor leiders in de niet-militaire wereld. De discipline, besluitvaardigheid en het nemen van verantwoordelijkheid binnen militair leiderschap is de manier van leidinggeven welke EuroCollege haar studenten leert. Daarom past dit thema bij EuroCollege.”

Programma

Om 14:00 uur startte het programma. Met Maurice Jonkers en Jamie Demelinne als dagvoorzitters werd het evenement afgetrapt. De eerste spreker was Jochem Uytdehaage, meervoudig Olympisch schaatskampioen. Hij won Olympisch goud op de 5 èn 10 kilometer. Later heeft hij daar nog zilver op de 1.500 meter aan toegevoegd. Jochem Uytdehaage vertelde de EuroCollege-studenten meer over het ontwikkelen van talent en het zorgen voor balans binnen een organisatie. De volgende spreker was Jan van Setten. Hij is expert op het gebied van (persoonlijk) leiderschap en sprak over Extreme Ownership binnen zijn vakgebied.

Na een korte pauze volgde er een interview tussen Paul Neuteboom en Tim Boersma. Paul Neuteboom is Managing Director bij Brotherhood Music en Tim Boersma is woordvoerder bij Fieldlab en ADE. Zij kennen elkaar van de dance industrie en vertellen beide hun ervaringen met Extreme Ownership. Thijs Lindhout sprak later nog over geluk en succes, geloven in jouw missie om successen te kunnen behalen.

De afsluiter van de dag was een interactie gesprek met Ingo Piepers. Als voormalig legercommandant heeft hij als geen ander mee gemaakt hoe je Extreme Ownership moet toepassen als leider binnen je team.

Voorafgaand aan het evenement hebben alle studenten een borrelbox ontvangen van de projectgroep. Hierin zaten verschillende snacks en drankjes om het evenement zo leuk mogelijk te volgen.

*Alle aanwezigen zijn vooraf getest op COVID-19