Wouter Starink studeerde af in 2012 en is inmiddels werkzaam bij Bas Consultancy als Finance Consultant. Hij kijkt met een goed gevoel terug naar zijn studietijd bij EuroCollege. “Ik heb een hoop kunnen leren over het hotelvak, maar ook over mijzelf.”

Werkt als:          Bij Bas Consultancy als Finance Consultant bij het Amsterdam UMC, locatie Vumc.

Opleiding:          HBO Bachelor International Hotel & Hospitality Management, afgestudeerd in 2012 bij EuroCollege.

In 2012 studeerde je af bij EuroCollege en inmiddels werk je bij Bas Consultancy als Finance Consultant voor het AUMC kan je iets meer over jouw baan/het bedrijf vertellen?

“Bas Consultancy is een bedrijf dat financials inzet in verschillende sectoren, van zorg tot aan energie en van vastgoed tot de bancaire sector. Het bedrijf wordt dan tot aan de CFO ondersteund met financiële zaken. Op dit moment ben ik werkzaam voor het VUMC op de afdeling bedrijfsadministratie. Hier ondersteun ik twee medewerkers die de administratie voeren voor de Research BV, de KNO en het parkeerbedrijf. Daarnaast werk ik samen met een fiscalist aan onderwerpen omtrent een fusie, zoals het opzetten van een nieuw bedrijfsstructuur.

Bij EuroCollege volgde je de opleiding International Hotel & Hospitality Management. Waarom toch de keuze om in de financiële sector aan de slag te gaan?

“In de hotellerie ben ik ook altijd wel bezig geweest met financiën. Ik ben in 2013 begonnen bij Hyatt Place Amsterdam Airport Hotel in Hoofddorp. Dit hotel was destijds nog niet open, dus ik begon in de pre-opening periode. Toen heb ik samen met de F&B Manager en de Finance Manager de hele inkoopafdeling opgezet. Vanaf daar ben ik de afdeling debiteuren/crediteuren ingerold.

In 2017 opende Hyatt een nieuw hotel in Amsterdam en ben ik daarheen gegaan om de Cluster Director of Finance te assisteren. Na 7,5 jaar bij Hyatt zat ik daar voor mijn gevoel aan mijn top en had ik de keuze om voor Hyatt verder te gaan in het buitenland of een andere kant op te gaan. Het is dat laatste geworden en ik startte begin dit jaar bij Bas Consultancy.”

Wat was je indruk van EuroCollege toen je daar in 2009 begon?

“Mijn eerste ontmoeting met EuroCollege was op een open avond. Hier kwam ik gewoon wat informatie opvragen over de hotel opleiding. Het versnelde traject sprak mij direct erg aan. Ik dacht ‘even 2,5 jaar stevig door buffelen en dan heb ik een diploma op zak’. Ook het feit dat docenten uit de praktijk komen was voor mij een groot pluspunt. Iedereen kan een boek voorlezen, maar de ervaring van de docenten zorgde dat de stof tot leven kwam.”

Hoe was de overgang van studeren naar het werkveld?

“Dat is niet heel gemakkelijk geweest. Toen ik afstudeerde zaten we in de nasleep van de financiële crisis waardoor het lastiger was om een baan te vinden. Bedrijven zochten een jong persoon die bij wijze van spreken 7 jaar werkervaring had. Dat maakte het wel lastig. Toen ik eenmaal aan de slag kon was het echter geen grote overgang. Natuurlijk is de praktijk altijd net wat anders dan wat je leert uit het lesboek, maar het scheelt dat je ook de ervaring van docenten hebt meegekregen. Ik vond het geen moeilijke of lastige overgang.”

Wat is je het meest bijgebleven uit je studie?

“Vooral de mentaliteit die je meekrijgt bij EuroCollege. Je moet het soms gewoon gaan doen, de handen uit de mouwen steken. Soms ook een beetje toegeven om daarna te komen waar je naartoe wil, bijvoorbeeld door in een iets lagere functie in te stappen dan wat je eigenlijk ambieert om jezelf vervolgens goed te laten zien en bewijzen en door te groeien naar een positie die (nog) beter bij je past.”

Tijdens jouw studie heb je ook een Senior Project gedaan. Welk project was dit en wat was jouw functie?

“Ik had het Bilderberg Project. Hierbij deden we onderzoek naar restaurant Parkheuvel, of de menukaart en de ambiance paste bij de gasten die het hotel bezochten. Mijn rol was die van vicevoorzitter. Ik moet zeggen dat ik het destijds zag als een project waar ik met studiegenoten aan werkte, maar als ik er op terugkijk heb ik van alle processen zeker wat kunnen leren. Achteraf gezien denk ik dat ik wel meer tijd had kunnen investeren om mijn medestudenten op persoonlijk vlak beter te leren kennen en  met zaken te helpen in plaats van de focus vooral op het project te leggen.”

Hoe kijk je terug op jouw studietijd bij EuroCollege?

“Mijn studietijd bij EuroCollege was om te beginnen een hele gezellige tijd. Het contact met de medestudenten, ook van andere cohorten, was heel goed. Dat komt mede ook door de introductiedagen. Ik kijk met een positief gevoel terug op een tijd waarin ik veel heb geleerd over het hotelvak, maar ook over mijzelf.”