Op EuroCollege vinden wij het belangrijk dat onze studenten grenzen verleggen. Hiermee bedoelen wij dat zij gedurende hun studie uit hun comfortzone moeten treden om zichzelf te blijven ontwikkelen. Dit kunnen de studenten op verschillende manieren doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Senior Projects, groepsopdrachten, maar ook tijdens stages. Vooral de eindstage is een periode waar je als student jezelf kan ontplooien. Wij spraken student Boyke Toirkens over zijn ervaringen.

Welkom! Zou je je even in het kort willen voorstellen?

Natuurlijk. Mijn naam is Boyke Toirkens en ik studeer International Business & Finance Management aan EuroCollege Utrecht.

Bedankt voor je tijd, Boyke. Waar heb jij gekozen om eindstage te lopen en wat voor functie vervul je?

Ik loop stage bij Van Lanschot. Dit is een bank voor vermogende particulieren. Op mijn stage doe ik onderzoek naar prospects en ben ik verantwoordelijk voor het voorbereiden van de prospectmeetings voor de private bankers. Bovendien ondersteun ik de relatiemanagers met administratieve werkzaamheden.

Dat is zeker een mooie uitdaging. Waarom heb je gekozen om bij Van Lanschot stage te lopen?

Omdat daar mijn passie ligt. Na mijn studie wil ik een paar jaar werken in private banking of investment banking om uiteindelijk mijn eigen bedrijf te kunnen opzetten. Van Lanschot is de perfecte plek om zoveel mogelijk kennis op te doen binnen deze branche.

Wat een mooi streven. Zou je deze stage aan andere EuroCollege studenten aanbevelen?

Zeker. Ik leer enorm veel op deze stage omdat ik op sommige vlakken niet alleen een ondersteunende functie vervul, maar ook veel verantwoordelijkheden heb. Door de afwisseling van verschillende taken en afdelingen, merk ik dat ik binnen een korte tijd zowel als professional en persoon ben gegroeid. Van Lanschot is een plek waar kwaliteit en persoonlijke aandacht centraal staan. Als je deze skills wilt ontwikkelen, moet je hier zijn.

Dat klinkt zeker als een mooi bedrijf om stage te lopen. Zou je andere studenten nog iets willen meegeven?

Stel van tevoren doelen voor jezelf op die je wilt behalen tijdens je stage. Zo kan je gericht te werk gaan en het meeste uit deze ervaring halen. Daarnaast zorgt dit ervoor dat je gemotiveerd blijft. Ik raad iedereen aan om zowel korte- als lange termijndoelen voor jezelf op te schrijven en gewoon ervoor te gaan!

Zo is het maar net. Bedankt voor je antwoorden, Boyke. Wij wensen je veel succes met je stage.

Ook starten met een finance en control studie? kom dan langs op de open dag van EuroCollege.