De EuroCollege introductiedagen: Een uniek begin van het jaar vol activiteiten. Interview met Finette van der Meer

Ieder jaar organiseren studenten van EuroCollege de Introductiedagen. Dit meerdaagse evenement is bedoeld om een nieuwe lichting studenten kennis te laten maken met elkaar en alvast de sfeer te laten proeven van onze school. De groep ambitieuze en gemotiveerde studenten die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering vormen samen de Introductiedagencommissie. Wij spraken een aantal leden over deze uitdaging, het samenwerken in een groep en hun persoonlijke leerdoelen. Dit keer is de beurt aan Finette van der Meer.

Welkom! Zou je je even in het kort willen voorstellen?

Natuurlijk. Mijn naam is Finette van der Meer, ik ben 18 jaar oud en ik volg de opleiding International Hotel & Hospitality Management aan EuroCollege in Rotterdam.

Bedankt voor je tijd, Finette. Waarom heb je voor EuroCollege gekozen en hoe is het om hier te studeren?
De keuze voor EuroCollege was voor mij makkelijk gemaakt. Ik heb voordat ik begon op het EuroCollege een studie gevolgd aan een aantal andere hogescholen. Daar miste ik vooral de interactie tussen leraren en medestudenten. Hier ga je hele dagen naar school en krijg je goede begeleiding tijdens de les en bij het maken van opdrachten.

Goed om te horen. Hoe is het om de EuroCollege Introductiedagen te organiseren?
We zijn pas net gestart met de organisatie maar tot nu toe is het heel leuk om met elkaar ideeën uit te wisselen en deze dan ook uit te werken. Ik loop zelf drie maanden stage op Curaçao, dus het is voor mij af en toe lastig om goed te kunnen mengen met de groep. Verder ben ik er wel bij elke meeting bij via Zoom.

Wat een bijzondere ervaring! Waarom heb je voor dit project gesolliciteerd?

Ik wilde alvast een voorproefje van hoe het is om een evenement te organiseren voor het EuroCollege. Dit moet ik volgend jaar namelijk ook doen voor mijn Senior Project. Bovendien is het natuurlijk supergezellig om de nieuwe studenten te leren kennen in een week waarin alleen maar leuke dingen worden gedaan. Op deze manier heb ik in mijn eerste jaar veel vrienden gemaakt, zowel op mijn eigen vestiging als op andere vestigingen.

Leuk dat je positief terugkijkt op de introductiedagen. Hoe bevalt het samenwerken in een team? En hoe is het om samen te werken met studenten van andere vestigingen?

De samenwerking loopt tot nu toe erg goed. Dit komt denk ik, omdat iedereen super gemotiveerd is om de introductiedagen te organiseren. Wanner je dit niet zou zijn had je je nooit opgegeven voor de organisatie, want het neemt nou eenmaal veel tijd in beslag. De samenwerking met andere vestigingen gaat eigenlijk ook heel goed. Ik kende veel leerlingen al van de introductiedagen 2021 en de Business Trip.

Dat scheelt natuurlijk al een hoop. Wat is tot nu toe het meest leerzaam geweest in jouw studie?

Het meest leerzaam vond ik de lessen voor de verdiepingsklas. Dit is een extra klas op maandagavond met studenten die extra uitdaging nodig hebben. Je leert hier van alles, maar wat we precies doen is een geheim.

Klinkt spannend! Hoe draagt EuroCollege bij aan het bereiken van jouw doelen?

Het EuroCollege stoomt je klaar voor het bedrijfsleven. Je maakt lange dagen en je hebt te maken met strenge deadlines die je ook gaat tegenkomen wanneer je een hoge functie binnen een bedrijf hebt of zelfs wanneer je jouw eigen bedrijf hebt. Zelf wil ik een eigen bedrijf starten. Ik ben er zeker van dat alle ervaringen en kennis die ik op EuroCollege opdoe, van pas gaan komen om dat doel te realiseren.


Heb je al No Pain, No Gain momenten ervaren?

Ik heb meerdere No Pain, No Gain momenten ervaren. Zowel voor mijn opleiding als tijdens. Bij EuroCollege leer je hoe zo’n moment je sterker kan maken. Dit pas ik de laatste tijd ook veel toe tijdens mijn stage. Ik heb het af en toe moeilijk, maar probeer het altijd om te zetten naar iets positiefs.


Mooi zo. Op welke prestatie die je in je studie behaald hebt ben je het meest trots?

Op het feit dat ik nog geen toetsen heb hoeven herkansen en al mijn semesters met goede cijfers heb afgerond.

Daar mag je zeker trots op zijn! Hoe heb je de praktijkmomenten tot dusver ervaren en waar heb je stage gelopen of loop je nu stage?
Tijdens mijn stage heb ik al veel momenten meegemaakt die in de lessen op school zijn besproken. Toch is het heel anders wanneer zoiets in de praktijk gebeurt. Daarom vind ik het goed dat wij de kans krijgen om veel in de praktijk te kunnen werken, zodat je de kans krijgt om deze situatie te ervaren en alle kennis ook daadwerkelijk toe te passen.

Ten slotte, waar kijk je het meest naar uit voor de komende studieperiode?

Ik kijk het meeste uit naar het zien van mijn vrienden. EuroCollege is een school met kleinschalig onderwijs en dit betekent dat eigenlijk alle leerlingen contact hebben met elkaar. Er is altijd wel iemand die na school een drankje gaat doen en je kan altijd de gezelligheid opzoeken. Dit is iets wat ik best wel mis in de periode dat ik stageloop.

Bedankt voor je tijd en antwoorden, Finette. Wij wensen je veel succes bij het afronden van je stage op Curaçao en de organisatie van de introductiedagen. Zet ‘m op!

Ook starten aan een studie bij EuroCollege? Kom dan langs op een van onze open dagen!