Ik ben Bharkha Angna, 25 jaar en vorig jaar afgestudeerd aan EuroCollege Hogeschool.

Waarom ben je naar EuroCollege Hogeschool gegaan

Ik heb gekozen voor EuroCollege Hogeschool, omdat mij de kans werd geboden in een traject van anderhalf jaar voldoende kennis en ervaring op te bouwen om mijn diploma voor International Hotel & Hospitality Management te behalen. Ik was namelijk al in het bezit van een bachelor degree Facilitair Management dat ik behaald had aan INHOLLAND Diemen.

Welke verschillen zie je tussen beide scholen?

Ik heb zowel op INHolland als EuroCollege een geweldige tijd beleefd. Echter zijn er duidelijk verschillen wanneer ik terugkijk op de opbouw en structuur binnen de verschillende opleidingen. Mijn 4-jarige opleiding Facility Management bestond voor een groot deel uit zelfstudie en weinig contacturen. International Hotel & Hospitality Management is intensiever, vanwege het verkorte traject en vereist daarom ook veel meer aanwezigheid op school. 

Wat ook zeker een opmerkelijk verschil is, zijn de grootte van de klassen. Op INHolland zat ik met ongeveer 25 tot 30 studenten in een klas. Op EuroCollege telde mijn klas zo’n 15 personen. De grootte van de klas heeft een belangrijke invloed op de sfeer en overzicht. Hoe kleiner de groep, des te beter is het om geconcentreerd te blijven. Bovendien is er ook meer ruimte voor persoonlijke aandacht.

Heb je veel geleerd op EuroCollege Hogeschool? Wat heb je geleerd?

“Ik heb ontzettend veel geleerd gedurende mijn opleiding op EuroCollege. Niet alleen leer je van het Senior Project, de lessen en schriftelijke opdrachten, maar voornamelijk van het leren omgaan met deadlines, planningen, communicatie en het nemen van verantwoordelijkheid om kwalitatief hoge prestaties te leveren. Ik vind dat je hiermee een belangrijke basis legt voor je toekomstige carrière.”


Op welke prestatie van je op EuroCollege Hogeschool ben je trots?

Het meest ben ik trots op de prestaties die wij als team gedurende ons Senior Project hebben geleverd. Ik vind het nog steeds geweldig als ik terugdenk dat wij iets dat in het begin nog leek op een vage opdracht op papier hebben uitgewerkt tot een concreet plan dat door de externe opdrachtgeven ook daadwerkelijk gebruikt kan worden in de praktijk.

Het Senior Project is niet zomaar een van de belangrijkste onderdelen van de gehele opleiding te noemen. Het is een proces waarin je als team een hoop meemaakt samen. Je leert elkaars zwakke punten kennen, maar ook de kunst van het benutten van ieders sterke punten. Het is mooi om te zien hoezeer elk teamlid is gegroeid in vergelijking met de start van het project.

Heb je al ‘No pain, no gain’-momenten ervaren?

Ik heb wel zeker mijn ’No Pain, no gain’-momenten gekend. Deze momenten kunnen soms onzekerheid , frustratie, lange dagen op school en hard doorwerken tot in de late uurtjes met zich meebrengen. Maar ik kan garanderen dat de voldoening des te groter is voor jezelf en je team wanneer je je deadline is behaald.

Heb je al een duidelijk doel voor ogen?

Toen ik aan mijn opleiding aan EuroCollege begon, wist ik al zeker dat ik na mijn opleiding in de hotelbranche wilde werken. Alleen wist ik nog niet zo goed welke afdeling mij nou het meeste aansprak. Dus ben ik gaan zoeken.

Momenteel werk ik als Food & Beverage Coördinator voor hotel De L’Europe in Amsterdam, wat mij tot nu toe enorm bevalt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet echt een doel voor ogen heb van waar ik naartoe zou willen in de toekomst. Het is voor mij een lange zoektocht geweest naar datgene wat ik leuk vind om te doen en op dit moment ben ik erg tevreden met wat ik doe, dus daar geniet ik van.

Omschrijf de sfeer eens op school en in de klas.

Ik moet zeggen dat ik ontzettend hartelijk werd ontvangen toen ik in het tweede jaar binnenstroomde. Je zou denken dat het moeilijk is om contact te maken, omdat je nieuw bent en de anderen in de klas elkaar als kennen. Dit viel reuze mee. Het fijne van dat het aantal studenten per klas zo weinig is, is dat het gemakkelijk is om je medestudenten, zowel in de klas als daarbuiten, beter te leren kennen. Bovendien heerst er over het algemeen een mentaliteit die naar mijn mening erg gemoedelijk en bovenal respectvol is.

Wat ben je van jezelf als professional aan het verbeteren?

Communicatie. Eenmaal in het bedrijfsleven, ervaar je hoe immens belangrijk goede communicatie binnen, maar ook tussen afdelingen is. Het is dan ook niet vreemd dat hier gedurende de opleiding veel aandacht aan wordt besteed, met name tijdens de Senior Projects.

Omdat ik in mijn functie met verschillende afdelingen te maken heb, is het voor mij belangrijk om te weten hoe ik met ieder afzonderlijk het beste kan communiceren. Hierdoor kan ik de wensen van de gasten zodanig vertalen dat het begrijpelijk wordt voor de betreffende afdeling wat er van hen wordt verwacht.

Valt het onderzoeks,- en schrijfproces je mee?

Het scriptieproces is mij over het algemeen goed afgegaan. Tuurlijk kom je zaken tegen waar tegenaan botst. En op dat soort momenten is het prettig dat er een scriptiebegeleider toegewezen is om hierbij te helpen en het proces de goede richting heen te leiden.

Dit wil ik kwijt over mijn opleiding aan EuroCollege Hogeschool

Mijn opleiding International Hotel & Hospitality Management aan EuroCollege Hogeschool is voor mij het bewijs dat, wanneer je iets echt heel graag wilt, je het uiteindelijk ook zult bereiken. Ik kijk met een voldaan gevoel terug op de tijd bij EuroCollege Hogeschool. Het anderhalf jaar dat ervoor stond was erg heftig, maar ik ben nu zoveel kennis en ervaring rijker, dat het het allemaal waard is geweest.