Op EuroCollege werken studenten doelgericht aan hun toekomst. Zo vinden er tijdens de opleidingen meerdere momenten plaats waarin studenten inspiratie kunnen opdoen met betrekking tot hun carrière. De Career Conference Day, ook wel CCD genoemd, is zo een moment. Tijdens dit evenement, en tevens ook Senior Project, worden studenten gemotiveerd en geïnformeerd over de mogelijkheden in het zakenleven. Wij spraken de voorzitter van de groep over het project, zijn ervaringen en belangrijke leermomenten.

Welkom! Zou je je even in het kort willen voorstellen?
Mijn naam is Eric Helmes, ik ben 21 jaar oud en ik studeer Hospitality & Evenementen Management op EuroCollege Utrecht.

Bedankt dat je tijd voor ons hebt gemaakt, Eric. Wat houdt het Project CCD in? De Career Conference Day is een evenement waarbij alle 400 studenten van EuroCollege samen komen om geïnspireerd, gemotiveerd en geïnformeerd te worden over trends, ontwikkelingen en andere zaken in het bedrijfsleven. Daarnaast worden ook de succesprincipes van Napoleon Hill besproken.

Een belangrijk evenement dus. Wat is jouw rol binnen de projectgroep?
Ik vervul de taak van voorzitter. Dit betekent dat ik dus eindverantwoordelijk ben voor het resultaat. Daarnaast zorg ik ervoor dat de projectleden zichzelf voldoende kunnen ontplooien en dat wij gezamenlijk een mooi evenement neerzetten voor alle studenten en partners van de school.

Dat klinkt als een mooie uitdaging. Wat verwacht je dat studenten uit de CCD kunnen halen?
Dit jaar hebben wij voor een thema gekozen dat voor iedereen anders te interpreteren is. Hierdoor kan iedereen uit het evenement halen wat voor hem of haar belangrijk is. 

Wat is het thema van dit jaar?
Het thema van de CCD dit jaar is Burning Desire, gebaseerd op de succesprincipes van Napoleon Hill.

Wat houdt dit thema precies in?
De succesprincipes, zoals beschreven in het boek van Napoleon Hill, is een concept dat geheel verweven is in alle opleidingen. Dit betekent dat het een EuroCollege-waardig thema is. Doordat het een breed thema is, kan het door iedere student op een andere manier opgevat worden. Dit jaar is de CCD bedoeld om de studenten meer houvast te geven aan hun eigen Burning Desire.  

Wat een goed idee! Wat vind jij een mooi/inspirerend onderdeel van de CCD?
Het feit dat voor het eerst sinds 2018 alle studenten van de school weer samenkomen. Daarnaast is het CCD een goede oefening voor onze verdere carrière, vooral omdat het een Senior Project is. Normaal gezien krijg je pas veel later de kans om aan dit soort grote evenementen mee te werken.

Wat wil jij de studenten meegeven voor aanvang van de CCD?
Dit evenement kan je handvatten geven voor de rest van je carrière. Als jij weet wat jouw Burning Desire is kan deze dag je enorm helpen om doelgericht te werk te gaan en je verder te ontwikkelen.

Het was leuk om je even te spreken Eric. Veel succes bij de uitvoering van je project en wij hopen dat jullie er een groot succes van gaan maken!