Wie ben jij (korte introductie over jezelf, leeftijd, waar kom je vandaan, welke opleiding doe je, studiejaar etc.)

Mijn naam is Delon, ik ben 23 jaar oud. Ik ben geboren en getogen op Curaçao en ik woon inmiddels al 11 jaar in Nederland. Op dit moment ben ik bezig met de laatste fase van de opleiding International Business & Entrepreneurship, namelijk de afstudeerscriptie.

Waarom heb je gekozen voor EuroCollege?

Aan het einde van mijn havo had ik samen met wat vrienden het plan om een waterpark op te zetten. Destijds besloten we dat ieder één aspect van het runnen van het waterpark zou gaan doen. Daaruit kwam voor mij het idee van ondernemerschap naar voren, want de visie was mijn idee. Ik zocht een school waar ik de juiste basis van ondernemerschap kon krijgen. Ook zocht ik naar een school waarbinnen ik een goed netwerk kon ontwikkelen en de mogelijkheid om een bedrijf op te starten naast mijn studie vond ik erg belangrijk. Na een tijdje zoeken kwam ik EuroCollege tegen. Wat mij het meest aansprak was het versnelde aspect en dat er tijdens de studie een pak gedragen werd. Een ondernemer heeft discipline en structuur nodig om te slagen. Deze waarden deel ik met de school en daarom is mijn keuze op EuroCollege gevallen.

Wat wil je na je studie gaan doen en wat zijn jouw carrièredoelen?

In de jaren dat ik aan het studeren ben heb ik veel meegemaakt en verschillende ideeën gehad omtrent mijn carrière. Een combinatie van de stages, de ervaringen op school en persoonlijke situaties hebben ertoe geleid dat ik een nieuwe visie heb gekregen en mijn ontwikkeling bij het EuroCollege werd de basis hiervoor. Na mijn studie ga ik een coachingsopleiding of -cursus doen, om als een gezins- of lifecoach aan de slag te gaan. Daarnaast ben ik een mediabedrijf aan het opzetten, waarbij ik mij wil richten op films en andere contentcreatie. De mogelijkheid op maatschappelijke projecten sluit ik hierbij niet uit.

Hoe draagt EuroCollege hieraan bij?

De basis die ik heb gekregen van het EuroCollege op het gebied van persoonlijk optimalisatie, discipline en het creatief overwinnen van obstakels geven mij de moed en het vertrouwen om dit te kunnen realiseren. Daarnaast dragen vakken als marketing, saels en zakelijke communicatie allemaal bij aan mijn productontwikkeling, promotie en interactie met andere stakeholders.

Wat was het meest leerzaam tijdens jouw studie?

Het meest leerzaam tijdens mijn studie is het vermogen om alles in de praktijk te kunnen brengen tijdens stages en om zelf te ondernemen. Door trial-and-error, jezelf in service van een ander te zetten ontdek je jouw talenten en passies.

Hoe is de sfeer op EuroCollege?

De sfeer op EuroCollege is leuk, als je jezelf openstelt en jezelf bent.

Heb je No pain, No gain momenten ervaren tijdens jouw studie?

De grootste No pain, No gain momenten liggen voor mij bij het schrijven van je afstudeerscriptie. Voor mij was dit een zeer lastige periode, omdat de afhankelijkheid van jouw succes in de handen van een ander komt te liggen. Daarbij ontdek je dat er bepaalde vaardigheden vereist worden die je wellicht niet direct meekrijgt tijdens je opleiding. De scriptie is dan de kans om te zien of je naar het volgende niveau in je studiecarrière kan gaan. Of wellicht een gerespecteerde titel kan behalen.

Op welke prestatie die je hebt behaald tijdens je studie ben je trots?

Ik ben het meest trots op toe ik de scriptie aan het afronden ben. Het scriptieproces zal invloed hebben op alle delen in je leven, van je werk tot je studie en je persoonlijke relaties. De truc ligt ‘m in jouw karakter en hoe flexibel je bent als persoon om te focussen op het einddoel. It means shortterm pleasure sacrifice for a long term goal.

Hoe heb jij de praktijkmomenten ervaren en waar heb je stage gelopen?

Mijn eerste stage was bij Re/max in Leidden. Dit bedrijf is een van de leukste plekken waar ik stage heb gelopen. De ondernemers zijn allemaal zo verschillend en leuk. Ze hebben allemaal verschillende motieven om te ondernemen en passie voor het vak (makelaardij). Hier heb ik kennis gemaakt met de vastgoedwereld op het gebied van verhuur, verkoop van woningen en projectontwikkeling in het vastgoed.

Voor mij tweede stage heb ik heel bewust gekozen voor Ambitious Business (dochteronderneming van Training of Greatness), omdat het de beste stap leen en op advies van de eigenaar van Re/max. Mijn persoonlijke ontwikkeling en mijn ontwikkeling als ondernemer in opleiding zijn hiervoor het uitgangspunt geweest. Hier heb ik kunnen zien wat het proces is waar ondernemers mee te maken krijgen van begin tot eind. Met name het hebben van een visie, missiedoelstellingen maken en toepassen, een product ontwikkelen en daarmee geld verdienen. Hier zijn mijn ontwikkelpunten goed zichtbaar geworden en mijn realiteitsbesef is hierdoor vergroot.

Voor mijn eindstage koos ik voor Tweelwonen Den Haag, omdat ik toen zeker wist dat ik verder wilde als ondernemer. Ondernemen komt met de nodige risico’s en om mijn risico’s te kunnen verspreiden koos ik ervoor om verder te leren over het verhuurproces van woningen. Dit was zowel op het gebied van langverblijf, kortverblijf en op hotelgebied. Ik heb hier superveel geleerd en ik ben al deze bedrijven dankbaar dat ik een kijkje kon nemen in de organisatie.

Wat was jouw grootste leermoment tijdens je studie?

Mijn grootste leermoment tijdens mijn studie is toch wel mijn ontwikkeling als persoon en professional geweest. Het inzicht in wat je allemaal moet doen om te komen waar je wilt en de realiteit die daar achter zit is de basis voor mijn succes geworden. De meeste mensen zien het eindproduct van hard werken en weten niet hoe je daar komt. Tijdens mijn studie heb ik vooral de juiste mindset voor succes ontwikkeld op persoonlijk gebied, maar ook financieel lichamelijk en spiritueel.