Wie ben jij (korte introductie)

Mijn naam is Jamie Demelinne. Ik ben 22 jaar oud en bevind me momenteel in de afstudeerfase van mijn hbo-opleiding Hospitality & Eventmanagement

Waarom heb jij gekozen voor EuroCollege?

Ik ben gaan studeren aan EuroCollege na een tussenjaar. Ik had weinig motivatie om aan een opleiding te beginnen en wist niet goed welke richting ik op wilde. Ik werk van jongs af aan in de horeca en ben veel in aanraking geweest met evenementen. In mijn tussenjaar heb ik dan ook besloten dat dat hetgeen is waar ik echt goed in wilde worden.

Ik ben op zoek gegaan naar opleidingen in de richting van evenementen en vond nagenoeg alleen maar combinatie opleidingen zoals event & marketing of event & hotel. Ik kwam EuroCollege online tegen. Hier werd een pure evenementen opleiding aangeboden en toen ik erachter kwam dat deze ook nog versneld was, heb ik besloten me in te schrijven. De discipline en het tempo van de opleiding waren voor mij een goede stok achter de deur om over het probleem van weinig motivatie te komen en tot de dag van vandaag heb ik geen spijt van mijn keuze. 

Wat wil je na je studie gaan doen en wat zijn jouw carrière doelen en hoe draagt EuroCollege hieraan bij?

Na mijn opleiding aan EuroCollege wil ik verder in de evenementenbranche. Ik ben er nog niet uit of ik dit zelfstandig wil doen of me aan wil sluiten bij een bestaande evenementenorganisatie. Mijn liefde en passie liggen in de horeca dus het zou ook heel goed kunnen dat ik het organiseren van evenementen ga combineren met een eigen restaurant of hotel. EuroCollege geeft me hier een goede voorbereiding aan mee, door veel praktijk naast de theorie aan te bieden.

Door de drie stages en de projecten ben je bijna de helft van de opleiding in de praktijk bezig. Dit vind ik hele waardevolle ervaring voor de toekomst. Hiernaast worden mij veel managementvaardigheden bijgeleerd en leer ik de basis van ondernemen. Dit is erg bruikbaar voor de toekomst. Ik ervaar deze praktijkmomenten dan ook als het meest leerzame onderdeel van de opleiding. 

Heb je “No pain, No gain” momenten ervaren?

Het credo “No pain, No gain” heerst door de hele opleiding, maar als tegenhanger hiervan is er ook veel ontspanning en worden mijlpalen gezamenlijk gevierd. Mijn ervaring met “No pain, No gain” ligt voornamelijk in de organisatie van mijn Senior Project, het EuroCollege Gala 2019. In dit project lag er veel druk op onze projectgroep. Ter illustratie; er werd gewerkt met een begroting van €50.000 en een bezoekersaantal van 200 gasten.

Het credo “No pain, No gain” heerst door de hele opleiding, maar als tegenhanger hiervan is er ook veel ontspanning en worden mijlpalen gezamenlijk gevierd.

In deze situatie zijn er talloze momenten geweest waar ik van heb geleerd en waardevolle ervaring van de coaches heb mogen ontvangen. Na het afronden van het gala en het zien van het eindproduct was dit het harde werken meer dan waard. Ik zie de organisatie van het gala als mijn grootste prestatie van mijn opleiding en ben hier trots op, zowel op mezelf als op alle andere projectleden waar ik dit samen mee heb gerealiseerd.

Hoe is de sfeer op EuroCollege?

Op EuroCollege heerst een bijzondere sfeer. De mijlpalen zoals eerder benoemd en vele anderen vieren mijlpalen wij altijd gezamenlijk, met zowel studenten als staf. De relatie met de staf is aan de ene kant heel zakelijk en professioneel, maar buiten schooltijden is deze een stuk informeler en is de omgang heel erg fijn. Veel studenten willen zich aansluiten bij een studentenvereniging, maar door de kleinschaligheid en de goede band met medestudenten is dit eigenlijk niet nodig. EuroCollege is haast een studentenvereniging van zichzelf.

Waar heb je tijdens je studie het meest van geleerd en welke vaardigheden heb je (verder) ontwikkeld?

Ik heb tijdens mijn studie mijn organisatorische vaardigheden sterk ontwikkeld. In de uitvoer van een evenement had ik al ervaring, door vaak mee te werken op evenementen. De voorbereidingsfase was voor mij echter compleet nieuw. Door de combinatie van de theorie en de toepassing in de praktijk heb ik een goed beeld gekregen van de juiste voorbereiding en afwikkeling van een evenement. Dit heb ik, zoals eerder benoemd, toegepast in mijn project en daarnaast ook zeker tijdens mijn stages.

Zo heb ik meegewerkt aan een van Rotterdams grootste vrijdagmiddagborrels met een totaal van drieduizend bezoekers en heb ik tijdens het wereldberoemde Oktoberfest in München een volledige eventcamping met Oktoberfest-beleving een maand lang gerund. Hier hadden we dagelijks vijfhonderd gasten en dertig personeelsleden. Dit zijn momenten waar je in de opleiding voor wordt getraind en deze ervaringen hebben ertoe geleid dat ik mijzelf heb ontwikkeld tot een completere eventmanager dan aan de start van mijn studie. 

EuroCollege is voor mij de ideale combinatie tussen theorie en praktijk en in mijn ogen de beste voorbereiding op de dynamische en eigenaardige wereld van eventmanagement.