Binnenkort is het zover, het EuroCollege Gala 2021. Hoogtijd om de Senior Projectgroep aan jullie voor te stellen! Als eerste Kenzy Bean, de vicevoorzitter van de groep.

Korte introductie

Mijn naam is Kenzy Bean, ik ben 23 jaar oud en volg de opleiding Hospitality & Event Management aan EuroCollege in Amsterdam.

Welk Senior Project heb je en wat houdt dit project in?

Het Senior Project waar mijn groep en ik samen aan werken is Het EuroCollege Gala 2021. Dit is een gala voor de studenten en stafleden van alle vestigingen. Het doel van het gala is dan ook om eenheid te creëren tussen de vestigingen onder genot van geweldig entertainment en culinaire hoogstandjes.

Wat is jouw rol binnen de projectgroep?

Ik ben de vicevoorzitter van de project groep. Deze rol wilde ik graag op mij nemen, omdat ik meer wilde leren over leiderschap en het toepassen hiervan. Wat ik hier tot nu toe van heb geleerd is dat het belangrijk is om gezamenlijk duidelijke doelen met deadlines te stellen en ervoor te zorgen dat deze ook gehaald worden. Zo voorkom je chaos, onduidelijkheid en achterstanden. Dit houdt ook in dat er soms opgetreden moet worden als deadlines niet worden gehaald. Wat ik hiervan heb geleerd is om dit te doen, zonder dat dit effect heeft op de sfeer buiten het project om.

Hoe is het om nauw samen te werken in een groep?

In het begin ervaarde ik dit als moeizaam. Het liefst doe ik het namelijk alleen zodat ik met niemand hoef te overleggen. Door veel met elkaar te praten en elkaars meningen aan te horen en deze ook te respecteren verliep de samenwerking steeds beter. Natuurlijk blijf je in een groep houden dat er discussies zullen ontstaan en dit soms voor problemen zorgt. Gelukkig werden onenigheden bij ons in de groep snel uitgesproken. Dit zorgde er eigenlijk ook voor dat de groep steeds hechter.

Hebben jullie als groep al No Pain, No Gain momenten gehad in de organisatie van het gala?

Jazeker, er zijn echt tijden geweest dat wij hele concepten moesten omgooien binnen een aantal dagen omdat de corona regels werden aangepast. Door de Corona periode hebben wij heel veel moeten switchen in onze ideeën en plannen. Persoonlijk vond ik dit af en toe ook vermoeiend. Telkens als wij dachten een goed concept te hebben moesten wij het weer omgooien. Het zag er voor mij dan op een gegeven ogenblik niet heel rooskleurig meer uit, maar zo zijn wij natuurlijk niet opgeleid! Dus even een dagje sip zijn en vervolgens weer keihard aan de bak om het wel te laten werken.

Wat is tot nu toe je grootste leermoment geweest?

Mijn grootste leermoment is toch echt wel geweest dat ik kan werken in een groep en dat ik ook heb geleerd om naar andere mensen te luisteren en hun ideeën ook te waarderen.

Wat zijn je carrière doelen en hoe draagt het Senior Project bij aan het behalen van die doelen?

Na mijn opleiding wil ik de officiers opleiding gaan doen bij De Koninklijke Marine. Ik koos deze studie als een vangnet voor als ik uiteindelijk wilde stoppen bij defensie. Hierdoor heeft dit project geen directe bijdragen aan mijn carrière doelen. Wellicht dat het stukje samenwerking een gezamenlijke connectie is.

Heeft Corona invloed gehad op jullie voorbereidingen?

Zoals al eerder aangegeven heeft Corona een enorme invloed gehad op ons project. Wij moesten continu concepten aanpassen op de maatregelen van de overheid. Onze groep had geen andere keus dan continu flexibel te zijn wat ervoor heeft gezorgd dat wij toch tot een goed resultaat zijn gekomen.