Op EuroCollege staat Learning By Doing centraal. Wij sporen onze studenten dan ook aan om uit hun comfortzone te treden en zo veel mogelijk ervaringen op te doen die ze anders wellicht nooit hadden meegemaakt. Bovendien vinden wij het belangrijk dat studenten tijdens hun opleiding niet alleen theoretische kennis opdoen, maar ook leren uit de praktijk. Om deze reden gaan de studenten tijdens hun studie niet één keer, niet twee keer, maar zelfs drie keer op stage.

Waar ligt jouw drive?

Al vanaf het eerste stagemoment vragen wij onze studenten bewust na te denken waar hun interesses, talenten en groeimogelijkheden liggen. Alleen als jij je daar bewust van bent kan je het beste uit jezelf halen en succes behalen. Daar coachen wij onze studenten ook op. Door middel van een-op-een gesprekken en vakken als persoonlijke ontwikkeling leren wij hen reflecteren op hun keuzes om zo doelgerichte stappen te zetten voor de toekomst.

Groei door!

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat studenten al snel doorhebben waar hun passie ligt. Hospitality & Event Management student Jasper Tieleman is hier een mooi voorbeeld van. Jasper loopt momenteel stage bij Stichting Harlingen Sail, een bedrijf waar hij al eerder in zijn schoolcarrière stage heeft gelopen. “Ik heb het bedrijfsplan voor bepaalde locaties geschreven en dat was zo goed bevonden tijdens mijn eerste stage dat de directeur me terugvroeg”, vertelt Jasper trots. Hij heeft dus besloten om zijn praktijkervaring verder te ontwikkelen en opnieuw het avontuur aan te gaan bij het grootste nautische event ter wereld.

Alle hens aan dek

Stichting Harlingen Sail organiseert samen met de gemeente Harlingen de Tall Ships Races Harlingen. Het vier dagen durend maritiem feest trekt zo’n 335.000 bezoekers. Het zijn prachtige dagen vol spetterende optredens, spectaculair vuurwerk en natuurlijk, een indrukwekkende vloot. Aan Jasper wederom de taak om de komende editie tot een succesvol einde te brengen.

EuroCollege is anders

Wij vroegen Jasper hoe een opleiding aan onze school hem heeft geholpen bij het verwezenlijken van zijn ambities. Daarop zei hij het volgende: “Ik heb gekozen voor EuroCollege omdat ze mij de kans geven mij op alle manieren te ontwikkelen, zowel als persoon als in mijn opleiding. Het concept biedt ons de mogelijkheid om op school én in de praktijk heel veel te leren.”

Ben jij benieuwd naar alle plekken waar onze studenten stage hebben gelopen? Of wil jij meer weten over onze studierichtingen? Kijk dan snel op onze website en schrijf je in voor een open dag of een meeloopdag. Tot dan!