Korte introductie

Mijn naam is Tom de Koster, 18 jaar oud en studeer International Business & Entrepreneurship aan EuroCollege Utrecht.

Waarom heb je voor EuroCollege gekozen?

De reden dat ik voor EuroCollege heb gekozen is, omdat EuroCollege buiten de brede kennis ook focussen op het laten groeien van de persoon zelf. Het creëren van een mindset en het ontwikkelen van leiderschapskwaliteiten.

Waar loop je stage?

Momenteel loop ik stage bij GoldRepublic. GoldRepublic is een Nederlandse onderneming die duizenden beleggers over de hele wereld bedient als aanbieder van fysiek edelmetaal. Bij GoldRepublic is het mogelijk om te investeren en beleggen in fysiek goud, zilver of platina.

De reden dat ik voor GoldRepublic heb gekozen is, omdat ik mijzelf meer wil verdiepen in de financiële wereld achter edelmetalen en erg geïnteresseerd ben in de wereld van beleggen. Via mijn netwerk op EuroCollege ben ik in contact gekomen met GoldRepublic. Na een leuke kennismaking was ik zeker van mijn keuze.

EuroCollege heeft goed bijgedragen aan mijn sollicitatieprocedure. Zo wordt er altijd gezorgd dat zowel je cv als je LinkedIn-pagina in orde en nagekeken is.

Wat is jouw functie en hoe ziet jouw werkdag eruit?

Momenteel ben ik accountmanager bij GoldRepublic en loop ik daarnaast mee op de marketingafdeling. Elke dag is eigenlijk anders. Zo ben je de ene dag bezig met het bedenken van nieuwe marketing ideeën en het promoten van nieuwe YouTube-video en ben je de andere dag veel aan de telefoon met klanten om hen te begeleiden en te helpen.

Wat is tot nu toe het grootste leermoment geweest in jouw stage?

Mijn grootste leermoment in mijn stage is de realisatie hoe belangrijk service is voor bijzondere producten als edelmetalen. Een goed telefoongesprek of een welkom telefoontje kan mensen zo enthousiast maken, daar krijg ik gewoon energie van.

En in je studie?

Het grootste leermoment tijdens mijn studie is het toepassen van de vakken in de schriftelijke opdrachten. Hiermee krijg je niet alleen informatie, maar gebruik je het ook echt in je eigen projecten waarbinnen jij je eigen bedrijf of product opzet.

Heb je al No Pain, No Gain momenten ervaren in je studie en/of stage?

Een No Pain, No Gain moment tijdens mijn studie is toch wel het behalen van de deadlines. Er is veel druk, maar wanneer je elke keer die deadline toch haalt geeft het je een echte kick om door te gaan.

Wat zijn jouw carrière doelen?

Mijn Carriëre doelen heb ik schematisch goed voor me. Vroeger wilde ik zeker weten het vastgoed in, maar toen ik tijdens een stage in de jachtenmakerlaardij terechtkwam en nu in een financiële wereld terecht ben gekomen wordt mijn visie steeds groter. Ik ontdek steeds nieuwe dingen die ik leuk vind door de praktijkervaringen en stages, een echt voordeel van EuroCollege ook.