De eerstejaars studenten van het hbo zijn inmiddels allemaal op stage. Daar zijn wij als EuroCollege natuurlijk hartstikke blij mee en trots op! De komende tijd zullen verschillende studenten hun ervaringen delen.

Een stage in het buitenland kan op dit moment natuurlijk lastig zijn, gezien de situatie omtrent COVID-19. Toch is het sommige van onze studenten toch gelukt om hun werkoriëntatie in het buitenland te doen. Mauritz Zwikker is een van die studenten, hij loopt stage op het zonnige Curaçao en neemt jullie graag mee in zijn ervaringen.

Mauritz Zwikker

Mijn naam is Mauritz, ik ben 19 jaar oud en kom uit Gennep. Ik studeer International Business & Entrepreneurship aan EuroCollege. Dit is mijn eerste studiejaar en na het eerste semester te hebben volbracht ben ik nu bezig met mijn werkoriëntatie.

Stagebedrijf

Ik loop stage bij het bedrijf Century21. Dit is een makelaarskantoor wat zich bezighoudt met de aankoop en verkoop van vastgoed op Curaçao.

Aangezien ik erg geïnteresseerd ben in vastgoed en ik hier later ook graag in verder zou willen, leek het mij ideaal om hier stage te lopen. Century21 besteed veel aandacht aan de stagiaires en ook begreep ik van oud-studenten van EuroCollege dat zij hier een positieve ervaring hebben gehad. Dat maakte dat mijn keuze viel op dit bedrijf.

Werkzaamheden

Ik heb veel verschillende taken binnen het bedrijf. Dat maakt de stage extra leuk. Ik mag mee met bezichtigingen en opnames, voorzie klanten van informatie en doe administratieve en marketinggerichte werkzaamheden.

Tot nu toe heb ik al veel verschillende dingen geleerd. Allereerst hoe een makelaarsbedrijf werkt dus hoe de gehele onderneming functioneert, wat hun taken zijn en wat het inhoudt om een makelaar te zijn. Ik leer ook veel over vastgoed zoals de waarde van een pand berekenen (taxeren) en hoe de bouw van een huis in elkaar zit.

Ook leer ik omgaan met een ander cultuur. De gang van zaken is hier anders dan in Nederland en het is belangrijk om jezelf daaraan aan te passen.

Tijdens mijn stage heb ik me op verschillende vlakken ontwikkeld. Ik heb geleerd hoe ik mijzelf zakelijk moet opstellen in een bedrijf, hoe ik om moet gaan met collega’s en met klanten.

Toepassing theorie in praktijk

De kennis die ik tijdens mijn studie heb opgedaan komt zeker terug in de praktijk. Vakken zoals  ‘Zakelijke Communicatie’ en ‘Succes’ zijn erg belangrijk. Doordat er veel gecommuniceerd wordt in het bedrijf hebben de lessen mij zeker geholpen. De lessen ‘Succes’ hebben ook invloed gehad, om doelen te stellen en een positieve instelling aan te houden.

Leermomenten

Mijn grootste leermoment tijdens mijn studie is het afronden van mijn opdrachten. Tijdens het eerste semester hebben we verschillende opdrachten gekregen. De opdrachten helpen jezelf ontwikkelen op veel vlakken. Het was zeker niet makkelijk om alle vijf de opdrachten af te ronden voor de deadline, maar hier heb ik wel veel van geleerd.

Gedurende mijn stageperiode heb ik ook al meerdere leermomenten gehad. Zoals het omgaan met klanten op een zakelijke manier. Het is belangrijk om professioneel over te komen. Doordat we dit meekrijgen van EuroCollege was het makkelijker om dit toe te passen.

No Pain, No Gain

Tijdens de tentamenweek heb ik zeker een paar ‘No Pain, No Gain-momenten’ ervaren. De tentamenweek en de weken voor de tentamens was een periode dat ik veel bezig was met het leren van de lesstof. Het is belangrijk om je goed te voorbereiden op de tentamens. Ook al had ik er soms wat minder zin in, ben ik wel doorgegaan. Dit heeft mij uiteindelijk sterker gemaakt.

Wil jij jezelf ook verder ontwikkelen en het beste uit jezelf halen? Vraag dan snel een brochure aan of bezoek een van onze (online) open dagen!