Op 29 mei is het weer tijd voor de jaarlijkse City Trip. Dit jaar zullen de studenten op reis gaan naar Sicilië, een eiland in het zuiden van Italië. Gedurende 5 dagen zullen de studenten kennismaken met de wereld van bijzondere wijnen en culinaire hoogstandjes. Het doel van deze reis is om de studenten internationale kennis en ervaring op te laten doen die later van pas kan komen in hun carrière.

Uiteraard worden er ook dit jaar alleen streekproducten geserveerd met bijbehorende lokale wijnen. Om de studenten te voorzien van de best mogelijke ervaring, reist de projectgroep City Trip 2022 volgende week alvast af naar Sicilië om het programma rond te maken. Zij zullen zich daar bezighouden met vraagstukken als: waar zullen de studenten verblijven, wat voor leerzame activiteiten kunnen wij hen bieden en welke restaurants en wijngaarden zijn een must om te bezoeken.

Net zoals de verschillende regio’s op het vasteland van Italië kent ook Sicilië een eigen keuken. Het mooie van de Siciliaanse keuken is dat alles van eigen bodem komt en gerechten dus met plaatselijke producten worden bereid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vis uit de Middellandse zee zoals tonijn, sardientjes en ansjovis. Maar ook verschillende lokale kazen zal je veel tegenkomen.

Bovendien heeft Sicilië een eigen wijnstreek en dat is ook gelijk de grootste wijnregio van Italië. Er zijn zelfs aanwijzingen dat de eerste wijn van Europa werd verbouwd op Sicilië!

In totaal is er ongeveer 135.000 hectare aan wijngaarden op het eiland. Door het diverse landschap kunnen er veel verschillende wijnen worden geproduceerd. Met name de wijnen die rondom de vruchtbare lavagrond van de Etna vulkaan worden verbouwd zijn wereldwijd bekend.

Er is dus genoeg te zien en te doen op Sicilië. Aan de projectgroep de taak om volgende week alle mogelijkheden door te nemen. Zij zijn namelijk verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de gehele reis. Van het programma tot aan de sponsoring, en van het contact met de studenten tot aan de financiën.

“Voor ons is het belangrijk dat wij een EuroCollege-waardig project neer gaan zetten. Alles moet tot in de puntjes verzorgd zijn. Dit betekent dat wij volgende week zoveel mogelijk plekken moeten bezoeken om een goede indruk te krijgen van alle mogelijkheden. Natuurlijk moeten we hierbij ook rekening houden met het budget. Het belangrijkste is dat wij onze medestudenten een ervaring bieden om nooit te vergeten”, vertelt de voorzitter van de projectgroep.

Wij wensen de projectgroep veel succes en plezier toe bij de organisatie van de reis!