EuroCollege biedt verschillende vakken aan die zich richten op duurzaamheid in de horeca en hospitality branche. Als school vinden wij deze vakken erg belangrijk, omdat duurzaamheid een steeds grotere rol speelt in de samenleving en daarom ook in de bedrijfsvoering van hotels en andere horecaondernemingen. Door deze vakken te volgen, krijgen studenten de kennis en vaardigheden die nodig zijn om duurzaamheid in de praktijk toe te passen en zo een bijdrage te leveren aan een duurzamere toekomst.

Hieronder staan enkele vakken die vaak in het curriculum van de hotelschool te vinden zijn en die zich richten op duurzaamheid:

  1. Duurzaamheid en milieu: Dit vak richt zich op de impact van de horeca-industrie op het milieu en hoe hotels en restaurants duurzamer kunnen worden.
  2. Corporate social responsibility (CSR): Dit vak gaat over het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen in de horeca-industrie en hoe hotels en restaurants hun verantwoordelijkheid kunnen nemen op het gebied van duurzaamheid.
  3. Duurzame voedselproductie: Dit vak richt zich op het belang van duurzame voedselproductie in de horeca-industrie en hoe hotels en restaurants hieraan kunnen bijdragen.
  4. Energie- en afvalmanagement: Dit vak gaat over het beheren van energie en afval in hotels en restaurants om de impact op het milieu te verminderen.
  5. Duurzame bedrijfsvoering: Dit vak richt zich op het ontwikkelen van duurzame bedrijfsstrategieën voor hotels en restaurants en hoe deze strategieën kunnen worden geïmplementeerd om de impact op het milieu te verminderen.

Deze vakken zijn belangrijk voor de hotelschool om studenten bewust te maken van de impact die de horeca-industrie heeft op het milieu en om hen te leren hoe hotels en restaurants duurzamer kunnen worden.

Ook starten aan de hotelschool bij EuroCollege? Kom dan langs op een open dag.