Sporten is goed voor de gezondheid. Dat is algemeen bekend. Maar lichaamsbeweging doet meer dan dat. Het helpt met je focus, doorzettingsvermogen en discipline. En laat dat nou precies de punten zijn waar wij op EuroCollege onze studenten op willen coachen. Om deze reden gaan de mbo-klassen van onze vestiging in Rotterdam wekelijks naar de sportschool.

Op loopafstand van onze school vind je John Reed Fitness, een luxe gym waar fitness en club samenkomen. John Reed heeft meer dan 40 vestigingen wereldwijd en verandert sporten in een beleving. Aziatische esthetiek, street art, industrial design en minimalisme voeren de boventoon in deze sportschool. Het brengt een unieke clubsfeer met zich mee waar niets is zoals je zou verwachten. Twee keer per week zijn alle mbo-studenten van EuroCollege hier te vinden. Samen met hun klas krijgen zij hier bokslessen.

“Wij hebben gekozen om de studenten bokslessen aan te bieden omdat boksen niet alleen een ideale workout is, maar ook veel voordelen heeft voor je mentale gezondheid,” vertelt een staflid van EuroCollege. “Dagelijks krijgen onze studenten te maken met een hoop prikkels en die prikkels brengen stress met zich mee. Sporten is dé manier om die stress tegen te gaan en tijdens het boksen kan je letterlijk alle stress en spanning van je afslaan”.

Naast bokslessen krijgen de studenten ook tijd om vrij te besteden. Van krachttraining tot cardio, alles is mogelijk. Wij willen de studenten leren dat als zij een doel stellen, zij deze ook hoe dan ook moeten behalen. Uiteraard is het mogelijk dat zij op hun eerste poging falen. Ook hier zitten leermomenten in. Niet alles kan altijd goed gaan en dat zullen de studenten tijdens hun studie ook meemaken. No Go’s voor rapportages, onvoldoendes voor tentamens, het hoort erbij. Op dit soort momenten moet je kunnen doorzetten en het opnieuw proberen. Dan groei je pas als persoon.

 Niet bij de pakken neerzetten als het even tegenzit. Dat is wat wij de studenten willen meegegeven tijdens en na het sporten. Wij wensen onze mbo-leerlingen veel succes bij het behalen van hun fysieke maar ook mentale doelen. Zet ‘m op!