Volgende week is het weer zo ver. Na een drukke stageperiode beginnen de studenten uit cohort 2020 aan hun tweede schooljaar. Wederom trappen wij dit in stijl af met een week vol lezingen, workshops en coaching tijdens de welbekende Senior Project Week.

Deze week is een mijlpaal voor de schoolcarrière van de studenten. Zij zullen namelijk te horen krijgen aan welk grootschalig project zij dit jaar mogen meewerken. Daarbij zullen zij ook kennis maken met hun projectgroep en de externe opdrachtgever. Een spannend moment dus! 

Organiseren moet je leren

Voor veel van hen zal dit de eerste keer zijn dat zij een dergelijk groot project mogen verwezenlijken. Daarom zullen zij tijdens de Senior Project Week de kans krijgen om aan workshops deel te nemen. Op deze manier kunnen zij extra vaardigheden opdoen die zij dit jaar en in de toekomst kunnen toepassen. Onderwerpen die besproken zullen worden zijn onder andere: groepsdynamica, motivatie en pitchen. Hierbij kun je denken aan vraagstukken als hoe kan je het beste samenwerken? en wat is de beste manier om potentiele sponsoren te benaderen?

Naast workshops zullen de studenten ook de kans krijgen om lezingen bij te wonen van een aantal gastsprekers. Deze Business Coaches van bedrijven zoals Tasty to Go, Precious Plastics en Juniper Bird Gin zullen de studenten toespreken en hun kennis en ervaringen delen over het leiden van een bedrijf. 

Ben je niet zo goed in altijd maar stil zitten? Niet gevreesd. Er zal ook een bootcamp georganiseerd worden. Tijdens deze middag vol beweging zal het doorzettingsvermogen en de mindset van de studenten op de proef gesteld worden. Zo leren zij het uiterste uit zichzelf te halen en kunnen zij dit toepassen wanneer zij voor onverwachte uitdagingen komen te staan tijdens hun project.

Het voorzitterschap

Zoals ieder land een leider nodig heeft, heeft ook ieder project een voorzitter nodig. Voorzitters dienen als aanspreekpunt voor de opdrachtgever en zullen ook als eindverantwoordelijke worden gezien voor het resultaat. Elk jaar wordt aan alle studenten de kans geboden om te solliciteren naar het voorzitterschap. Zij zullen dan voor een aantal panelleden een pitch moeten houden waarom zij geschikt zijn voor deze functie. Voorzitter van een projectgroep zijn is daarom ook een grote eer.

Om de voorzitters van dit jaar extra in het zonnetje te zetten zal er tijdens de Senior Project Week een ceremoniële overdracht zijn. Op dinsdag 5 oktober vindt eerst een terugblik plaats op de voorzitters van 2020 – 2021.  Daarna volgt het ondertekenen van de verantwoordelijkheden met betrekking tot het aangewezen project door de nieuwe generatie.

De Senior Project Week wordt wederom afgesloten met de beroemde EuroCollege borrel.

Wij wensen alle tweedejaars studenten een leerzaam, gemotiveerd en vooral succesvol schooljaar toe. Veel plezier de komende week en veel succes gewenst met jullie projecten!