Het zit erop! Na een succesvolle Senior Projectweek is het nu echt tijd om te beginnen aan het tweede schooljaar. De studenten hebben te horen gekregen welk project zij mogen realiseren en hebben kennis gemaakt met hun opdrachtgever, begeleider en mede-projectleden. Wij vroegen een aantal van hen wat zij verwachten van dit jaar en hoe zij van plan zijn hun project tot een succes te maken. Dit keer is de beurt aan Jarnick Gjaltema.

Welkom! Zou je je even in het kort willen voorstellen?

Mijn naam is Jarnick Gjaltema en ik ben 22 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in het Groningse dorp Opende. Van jongs af aan heb ik een enorme passie voor evenementen. Voordat ik mijn studie begon aan EuroCollege heb ik eerst de Mbo-opleiding Podium & Evenemententechniek afgemaakt. Daarna ben ik twee jaar werkzaam geweest bij een evenementenbureau. Momenteel volg ik de hbo-opleiding Hospitality & Event Management aan EuroCollege Groningen.

Genoeg ervaring dus! Welk Senior Project mag jij gaan realiseren en wat houdt dit project in?

Hotel, Event en Business bezoek 2022. Het doel van het project is een bezoek te organiseren aan een hotel- ofwel een evenementenlocatie voor alle tweedejaars studenten van EuroCollege Groningen. Daarnaast zullen wij hen ook meenemen naar een internationaal georiënteerd bedrijf. Dit zal natuurlijk geheel op een EuroCollege-waardige manier gerealiseerd moeten worden. 

Dat klinkt als een uitdaging. Wat is jouw rol binnen de projectgroep?

Ik heb gesolliciteerd naar de functie van voorzitter en ik mag met trots zeggen dat ik deze taak ook mag vervullen. Als voorzitter ben je verantwoordelijk voor het motiveren en enthousiasmeren van de groep. Daarbij ben ik natuurlijk ook eindverantwoordelijk voor het behalen van de gestelde doelen van het project.

Gefeliciteerd met het voorzitterschap Jarnick! Wat verwacht je van het samenwerken in een groep?

Samen zijn we een denktank. Dit betekent dat we voor elkaar door het vuur zullen moeten gaan om samen een kwaliteitsproduct neer te zetten. Om dit level te kunnen bereiken moeten we op elkaar kunnen bouwen en vertrouwen in elkaar hebben. Communicatie is daarom het allerbelangrijkst.

Dat klinkt als een mooi streven. Wat voor No Pain, No Gain momenten denk je als groep mee te maken?

Het Senior Project is voor ons allemaal een nieuwe uitdaging. Ik verwacht ook niet dat dit jaar zonder slag of stoot zal gaan. Toch ben ik van mening dat eventuele tegenslagen en teleurstellingen ons als team sterker zullen maken. Zolang we blijven doorknokken en niet bij de pakken neer gaan zitten zal het allemaal goed komen.

Zo is het! Denk je ook dat je persoonlijke No Pain, No Gain momenten gaat meemaken?

Natuurlijk. Het voorzitterschap is iets wat je moet verdienen op EuroCollege en daar komt veel bij kijken. Het altijd blijven motiveren en aansturen van een team is voor mij een uitdaging. Ik pak deze kans met beide handen aan maar ik weet ook dat het een leerproces zal zijn met vallen en opstaan.

Goed gezegd. Wat zijn de leerdoelen die jij hebt?

Ik wil graag een betere leiderschapsstijl ontwikkelen. Daarnaast wil ik ook werken aan mijn empathisch vermogen om zo een voorzitter te kunnen zijn waar mijn team zich op hun gemak bij voelt en ook op kan vertrouwen.

Dat klinkt als een mooi streven. Wat zijn je carrièredoelen en hoe draagt het Senior Project hieraan bij?

Uiteindelijk wil ik een eigen evenementenbedrijf starten. Het Senior Project is voor mij een test om te kijken hoever ik ben om dit doel te realiseren. De uitdaging zal vooral liggen in het omgaan met mijn teamleden en het voldoen aan alle wensen van de opdrachtgever.

Het was leuk je gesproken te hebben Jarnick. Wij wensen je veel succes bij het behalen van al je doelen, het voorzitterschap en met het Senior Project. Zet hem op!