Het tweede schooljaar draait weer op volle toeren en dat betekent maar een ding; de Senior Projects! De studenten hebben te horen gekregen welk project zij mogen realiseren en hebben kennis gemaakt met hun opdrachtgever, begeleider en mede-projectleden. Wij vroegen een aantal van hen wat zij verwachten van dit jaar en hoe zij van plan zijn hun project tot een succes te maken. Dit keer is de beurt aan Lisanne Hermeler.

Leuk om je weer terug op school te mogen ontvangen! Zou je je even in het kort willen voorstellen?

Jazeker. Mijn naam is Lisanne Hermeler en ik ben 19 jaar oud. Onlangs ben ik begonnen aan mijn tweede jaar als student International Business & Entrepreneurship.

Bedankt dat je even met ons wil zitten, Lisanne. Welk Senior Project mag jij gaan realiseren en wat houdt dit project in?

Het Senior Project dat ik heb gekregen met mijn team is: Kadodesign. Dit is een onderneming in kadopapier, lint, dozen, tape en kadobonnen. Kadodesign heeft een eigen merk ontwikkeld, genaamd: Sticky Lemon. Dit merk is opgericht voor kleine en grotere kinderen met een eigenzinnige, kleurrijke en gedurfde smaak. De collecties bestaan uit bijvoorbeeld rugzakken en kleine accessoires en zijn geïnspireerd op kleine verhalen over naar school gaan en plezier hebben. Dit jaar is aan ons de taak om onderzoek te doen hoe meer Noord-Amerikaanse retailers de producten van Sticky Lemon aan hun assortiment kunnen toevoegen. Daarnaast moeten wij ook aanbevelingen doen over hoe het logistieke proces ingericht kan gaan worden.

Wat een leuke uitdaging! Wat is jouw rol binnen de projectgroep?

Ik ga de functie van voorzitter vervullen. Ik heb hier bewust voor gekozen omdat ik het voorzitterschap zie als de perfecte mogelijkheid om goed voorbereid de arbeidsmarkt te betreden. Als voorzitter krijg je de kans om al in een vroeg stadium extra verantwoordelijkheden op je te nemen en te leren hoe je een team moet aansturen en motiveren. Daarnaast ben ik er ook zeker van dat ik dit jaar ga ontdekken wat mijn ontwikkelpunten zijn op zakelijk gebied om zo de beste versie van mijzelf te worden.

Gefeliciteerd met het voorzitterschap. Wat verwacht je van het samenwerken in een groep?

Tijdens het Senior Project zullen wij als team veel leermomenten en ontwikkelingen doormaken. De samenwerking zal intensief zijn en wij moeten elkaar goed kunnen gaan aanvullen waar nodig. Alleen dan kunnen wij het beste resultaat behalen. Ik hoop dat ik tijdens het Senior Project een stimulerende factor kan zijn die zowel de algemene als de individuele ontwikkeling verhoogt. Het optimaal benutten van de krachten van de andere teamleden zijn hierin natuurlijk van cruciaal belang.

Daar zijn wij het helemaal mee eens! Wat voor No Pain, No Gain momenten verwacht je als groep mee te maken?

Ik vind dit lastig in te schatten. Ik weet zeker dat deze momenten gaan komen. Ons project is grootschalig en niemand van ons heeft dit eerder gedaan. Dit betekent dat het vallen en opstaan gaat worden, maar ik ben er zeker van dat wij er als groep sterker uit gaan komen.

En wat verwacht je als persoonlijk voor No Pain, No Gain momenten?

Terugkerend op wat ik net ook zei, het Senior Project is een nieuwe ervaring voor iedereen, ook voor mij. Ik ben nog nooit eerder voorzitter geweest van een groep dus ik verwacht dat mijn persoonlijke No Pain, No Gain moment daarmee te maken zal hebben.

Je zal het vast fantastisch doen. Wat zijn de leerdoelen die jij voor jezelf hebt opgesteld voor dit jaar?

De leerdoelen die ik tijdens het voorzitterschap voor mijzelf heb opgesteld gaan vooral over hoe ik het beste een team kan aansturen om een goed resultaat te behalen. Mijn ontwikkelpunt hierin ligt vooral in het minder perfectionistisch worden en meer delegeren. Daarnaast wil ik ook leren hoe ik het beste prioriteiten kan stellen en slimme keuzes te maken in plaats van alles perfect te willen doen.

Dat klinkt als een mooi streven. Wat zijn je carrièredoelen en hoe draagt het Senior Project bij aan het behalen van die doelen?

Na het afronden van EuroCollege wil ik de richting van financiën opgaan. Ik ben erg geïnteresseerd in overnames en fusies van bedrijven en hier wil ik mij graag verder in verdiepen. Daarnaast wil ik het bedrijfsleven in en later een eigen onderneming opzetten. In de functies die mij interesseren is het belangrijk dat je leert over het motiveren en aansturen van teamleden. Het voorzitterschap is hier natuurlijk een goede aansluiting op.

Wij wensen je veel succes met het Senior Project, Lisanne en nogmaals bedankt voor je tijd!