Op EuroCollege hechten wij veel waarde aan het verbreden van de horizon van onze studenten. Niet alleen door middel van kennis maar ook door hen bijzondere ervaringen te bieden. Heb jij wel eens meegedaan aan een kaasworkshop bijvoorbeeld? Na deze week onze studenten wel.

De organisatie van de culinaire trip is geheel in handen van enkele studenten van de mbo-opleiding event en Hotel management en maakt onderdeel uit van hun Junior Project.  De projectgroep is verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de trip. Van het programma tot aan de sponsoring en van het contact met de studenten tot aan de financiën.

Dit jaar zal de Culinaire Trip plaatsvinden in Woerden. Op 9 februari zullen zowel de Hbo als de Mbo-studenten een spannende dag doorbrengen vol leerzame activiteiten en lekker eten. Al om 9:30 uur worden alle genodigden gevraagd om te verzamelen. Vervolgens zullen zij naar hun geplande activiteit fietsen. Eén van deze activiteiten is de kaasworkshop bij het Kaaspakhuis. Eenmaal hier aangekomen zullen de studenten onder leiding van een gids de wereld van kaas ontdekken. Zij zullen leren hoe kaas gemaakt wordt en zien hoe handelaren hun kazen opslaan. Bovendien zal er natuurlijk ook kaas worden geproefd.  De tweede activiteit die de studenten van de projectgroep Culinaire Trip georganiseerd hebben is een boottocht door Woerden.

Maar dat is nog niet alles! Nadat de studenten bij het Kaaspakhuis zijn geweest en de boottocht hebben meegemaakt, zullen zij worden meegenomen naar een kookworkshop, die gegeven wordt door twee EuroCollege docenten: meneer van de Heuvel en meneer Biggelaar. Na afloop van de workshop is het tijd voor actie! De projectgroep heeft namelijk in de tussentijd het estafette parcours klaargezet. Nadat alle energie eruit is gesport is het voor een geselecteerd groepje studenten tijd voor het avondeten.

Het diner zal bestaan uit 4-gangen en zal worden geserveerd met bijpassende wijnen. Na afloop van het diner zal ook dit jaar de welbekende EuroCollege borrel plaatsvinden voor alle studenten.

“Ons streven was om tijdens deze trip onze medestudenten een onvergetelijke dag te bezorgen. Ook hebben wij voor lokale activiteiten gekozen die voor velen nieuw zullen zijn. Wij hopen dat deze ervaring ze voor altijd bij blijft”, vertelt de voorzitter van de projectgroep.

Wij wensen alle studenten die meegaan op de Culinaire Trip 2022 een leerzame en gezellige dag toe. Veel succes gewenst aan de projectgroep. Moge jullie project een grote hit worden. Zet ‘m op!