Korte introductie

Mijn naam is Puck van Deursen, ik ben 23 jaar oud. Op dit moment ben ik een eerstejaars studente aan EuroCollege Amsterdam. Hier volg ik de opleiding Hospitality & Event Management. Ik ben zelf altijd graag in de weer. Ben ik niet aan het werken, dan doe ik wel een borreltje met vrienden, ben ik aan het hardlopen of mezelf aan het motiveren vanaf de bank. En momenteel loop ik stage bij Radio 538, waarvoor ik veel op pad ben voor de serie Gierige Gasten.

Waarom heb je voor EuroCollege gekozen?

De grootste reden waarom ik voor EuroCollege heb gekozen was het versnelde traject. Ook ging mijn voorkeur uit naar een hbo-opleiding waar het mogelijk is om management-skills te ontwikkelen en dat is bij EuroCollege zeker mogelijk. Dit komt mede door de aandacht en de kwaliteit van de docenten en begeleiders, maar ook aan de kleinschaligheid.

Het kost wellicht wat meer collegegeld, maar ik zie dit als een investering in mijzelf die het naar mijn mening dubbel en dwars waard is.

Waar loop je stage?

Ik loop mijn zomer stage bij de Productie van 538, Gierige Gasten in Hilversum. Ik heb voor dit bedrijf gekozen, omdat stagelopen bij Radio 538 mij de kans geeft om het werkveld van Talpa Network te verkennen, theorie in de praktijk te brengen en inzicht te krijgen in mijn eigen kwaliteiten.

Hoe ben je bij dit bedrijf terecht gekomen?

Ik ben bij deze stage terechtgekomen via één van de werknemers. Een vriendinnetje van mijn vertelde mij dat ze opzoek waren naar een stagiaire voor de zomer. Zij heeft mij vervolgens in contact gebracht met de juiste mensen om kennis te kunnen te maken. Vervolgens ben ik uitgenodigd voor een gesprek dat ik persoonlijk als erg prettig ervaren heb. Gelukkig was dat wederzijds, en heeft het niet lang geduurd voordat ik aan mijn stage kon beginnen.

Hoe heeft EuroCollege bijgedragen aan het vinden van een stage?

“Learning by doing’ vormt een belangrijk onderdeel van de school. De BPV-lessen (lessen waarin studenten worden voorbereid op hun stages, door bijvoorbeeld sollicitatietraining, opstellen van een goed CV en het leren van gesprekstechnieken) hebben mij dan ook geholpen.

Wat is je functie en hoe ziet jouw werkdag eruit?

Ik ben aangenomen als productieassistent. Als producer ben ik bezig met het organiseren van de draaidagen van Gierige Gasten die twee keer per week plaatsvinden. Tijdens de draaidagen zorg ik ervoor dat alles op rolletjes verloopt.

Wat is tot nu toe jouw grootste leermoment in je stage?

Grootste leermoment van mijn stage is dat je soms het gewoon moet doen en niet altijd van tevoren moet nadenken wat er mis kan gaan of waar je bang voor bent. In de televisiewereld gaat alles snel en daar moet dus ook snel op geanticipeerd worden. Er zijn veel kansen maar die kansen moet je wel zien en ook snel pakken.

En in je studie?

Het grootste leermoment op mijn studie is toch wel echt prioriteiten stellen. Ik heb voordat ik mijn hbo aan EuroCollege begon al één jaar gewerkt en was dus niet weer gewend om in de weekenden te studeren dus dat was voor mij wel even omschakelen.

Ik heb dan ook momenten tijdens mijn eerste studie jaar ervaren die moeilijk waren. Maar ik geloof erin dat je juist van de moeilijke momenten in het leven het meeste leert. Het gaat erom dat je van je fouten leert en dat je het de volgende keer anders doet.

Wat zijn jouw carrièredoelen?

Het lijkt mij zeker leuk om later binnen Talpa te werken, ik weet nog niet of dat als producer zou zijn. Wie weet…  Voordat ik begon aan opleiding Hospitality & Event Management aan EuroCollege was mijn droom om te vliegen bij de KLM.

Vanwege COVID is dat uitgesteld, maar er is ook nog steeds een grote kans dat je mij later in een blauw pakje ziet lopen aan boord van de Boeing 777-300.