De Senior Projectweek* zit er weer op. De tweedejaars hbo-studenten hebben weer stappen kunnen zetten om hun Senior Project tot een mooi eindresultaat te brengen.

De Senior Projects voor de hospitality studenten zijn anders dan die voor de business studenten. De Senior Projectweek is daarom voor deze opleidingen ook verschillend.

Hospitality

De studenten van de hospitality opleidingen zijn hebben een workshop gehad over storytelling, sessies over het creëren van beleving en over imagineering. Al deze onderwerpen richten zich op het vertellen van een verhaal waarbij beleving wordt toegevoegd. Dit is bij de organisatie van een evenement, zoals een gala of een charity diner/event van groot belang. De gasten moeten worden meegenomen in een compleet plaatje. Van A tot Z moet het evenement kloppen. Een thema loopt als rode draad door een evenement, hieraan worden verschillende elementen gekoppeld om de beleving compleet te maken.

Pitchen

Naast de verschillende sessies hebben de studenten ook aan hun Senior Project gewerkt. Uiteraard met toepassing van de opgedane kennis. Aan het eind van de week hebben zij de status van hun project gepitcht aan een panel van deskundigen.

Business

Voor de business studenten stond er wat anders op de planning. Zij kregen, net als de hospitality studenten, ook verschillende workshops en sessies, maar met andere onderwerpen. Deze projectgroepen zijn allereerst aan de slag gegaan met het businessplan dat zij aan hun opdrachtgever moeten presenteren. Dit onder begeleiding van hun businesscoaches. De businesscoaches zijn experts uit het vak die de studenten in dit proces ondersteunen.

Daarnaast kregen de studenten een workshop pitchen en een workshop sales & koude acquisitie. Deze workshops zijn dus vooral gericht op het presenteren en verkopen van het opgestelde plan en eindproduct. De sessies werden, net als bij de hospitality studenten, gegeven door professionals uit het vak.

Meer weten?

Wil je meer weten over de studies van EuroCollege? Bezoek dan een van onze (online) open dagen of vraag een brochure aan!

* Aangezien de Senior Projectweek valt onder het praktijkonderwijs van EuroCollege heeft deze plaats kunnen vinden. Uiteraard is er bij de organisatie van deze Senior Projectweek rekening gehouden met alle nodige maatregelen van het RIVM.