Tom de Koster laatste jaars student van de business & entrepreneurship studie kan met trots en dankbaarheid delen dat hij afgelopen donderdag, 1 juni, een buitengewone uitdaging is aangegaan: het beklimmen van de Alpe d’Huez, niet één, niet twee, maar wel zes keer op één dag! Zijn motivatie? Geld inzamelen voor kankeronderzoek. Deze epische fysieke en emotionele strijd heeft hem tot het uiterste gedreven, maar het was absoluut de moeite waard. Het heeft de essentie van discipline en doorzettingsvermogen in hem naar voren gebracht.

Met vastberadenheid en de steun van geweldige sponsoren, waaronder GoldRepublic, Nxchange en Bondex®️⎮part of Nxchange, heeft hij zichzelf uitgedaagd om de legendarische Alpe d’Huez te bedwingen. Op het eerste gezicht leek zes keer oprijden misschien een onmogelijke opgave, maar hij was vastbesloten om zijn bijdrage te leveren aan de strijd tegen kanker. Elke pedaalslag bracht hem dichter bij het doel: hoop brengen aan degenen die getroffen zijn door deze verschrikkelijke ziekte.

De Alpe d’Huez staat bekend om zijn steile hellingen en verraderlijke bochten. Het is een ware test van fysieke kracht en mentale veerkracht voor elke wielrenner. Terwijl hij zijn vermoeide benen voelde en zijn ademhaling zwaarder werd, wist hij dat hij niet alleen fietste. Elk moment was een eerbetoon aan de moedige mensen die dagelijks de strijd tegen kanker voeren. Hun doorzettingsvermogen gaf hem kracht en motiveerde hem om door te gaan, zelfs als de weg voor hem eindeloos leek.

Deze uitdaging ging verder dan zijn persoonlijke prestatie op de Alpe d’Huez. Het gaat om het ondersteunen van kankeronderzoek, het bevorderen van medische vooruitgang en het verlichten van het leed van patiënten en hun families. Elke keer dat hij de berg op reed, wist hij dat hij bijdroeg aan een groter doel, een wereld waarin kanker geen angst meer zaait.

Zijn strijd tegen kanker op de Alpe d’Huez heeft hem getoond dat één persoon wel degelijk het verschil kan maken. Zijn toewijding en doorzettingsvermogen hebben anderen geïnspireerd en laten zien dat we samen sterker staan.

Meer weten over de ontwikkeling je bij EuroCollege kan doormaken? Kom dan langs op een open avond