De Senior Projects zijn inmiddels in volle gang. Eerder is er op deze website al een artikel verschenen over de Senior Projectweek. Graag nemen we jullie mee in een kijkje achter de schermen. Wat houdt een Senior Project in, waar werken de studenten aan en wat zijn de leermomenten van onze studenten.

Lees hier de ervaringen van Yousra Akoudad, verantwoordelijke voor de Imagineering & Marketing van het Senior Project EuroCollege Sport Event.

Korte introductie

Hi! Mijn naam is Yousra Akoudad, 22 jaar jong en ik studeer Hospitality & Event Management aan EuroCollege in Rotterdam. Momenteel zit ik in het tweede jaar van mijn studie.

Welk Senior Project heb je en wat houdt dit project in?

Het Senior Project waar ik mee bezig ben is het EuroCollege Sport Event. Het EuroCollege Sport Event is een evenement wat georganiseerd wordt om de studenten van alle vier de vestigingen (Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Groningen) bij elkaar te brengen en te verbinden, door middel van sport.

Wat is jouw rol binnen de projectgroep?

Binnen de Senior Projectgroep ben ik verantwoordelijk voor de imagineering en marketing van het project. Dit houdt in dat ik bezig ben met het ontwikkelen van concepten, het op de juiste manier inzetten van communicatie instrumenten en het creëren van beleving. Ik zorg er dus voor dat beleving en emoties goed samen komen in onze marketing uitingen.

Hoe is het om nauw samen te werken in een groep?

Met pieken en dalen moet ik zeggen. Er zijn soms momenten waarbij je maar niet op een lijn komt met de andere projectleden. Dan heb je een uitdaging en moet je met elkaar blijven communiceren. Maar als je eenmaal op een lijn zit, gaat alles zo synchroon en kan je heerlijk met elkaar samenwerken en vul je elkaar goed aan.

Hebben jullie als groep al No Pain, No Gain momenten gehad?

We hebben zeker als groep No Pain en No Gain momenten gehad. Een voorbeeld hiervan is dat we als groep weleens tot diep in de nacht door hebben gewerkt om de juiste resultaten te kunnen leveren. Dit was voor ons allemaal behoorlijk pittig.

En jij persoonlijk?

Persoonlijk heb ik ook No Pain No Gain momenten ervaren. Een daarvan was bij het oefenen van een sponsorgesprek met Rick Moorman. Dit gesprek heb ik drie keer moeten uitvoeren en bij de derde keer kregen we het pas op de goede weg. Hier had ik echt wel willen stoppen, maar ik ben toch doorgegaan. Hierdoor heb ik veel geleerd van deze oefengesprekken.

Wat is tot nu toe je grootste leermoment geweest?

Mijn grootste leermoment is geweest dat het niet erg is als je andere om hulp vraagt. Ik probeer altijd alles zelf te doen en wil er zelf achter komen hoe iets moet. Maar een Senior Project doe je gezamenlijk en je projectleden kunnen je heel goed verder helpen als je zelf even niet meer weet hoe je verder moet.

Wat zijn je carrière doelen en hoe draagt het Senior Project bij aan het behalen van die doelen?

Ik wil een eigen evenementen organisatie beginnen, waarin ik mijn eigen concepten kan ontwikkelen en ook daadwerkelijk kan uitvoeren. Het Senior Project geeft mij de kans om ook echt datgene te doen wat ik het leukst vind (imagenering en marketing). Daarnaast geeft het mij ook de kans om te leren van andere punten waar ik minder goed in ben, zoals bijvoorbeeld de financiële aspecten van een evenement.

Heeft Corona invloed gehad op jullie voorbereidingen?

Ja, zeker! We hebben hiervoor zelfs extra lessen gehad, zoals een workshop online events. We hebben Corona in ons plan moeten meenemen. Dit heeft zeker voor uitdagingen gezorgd met het ontwikkelen van een goed concept dat zelfs met Corona door kan blijven gaan en een leuke beleving blijft.