De Senior Projects zijn inmiddels in volle gang. Eerder is er op deze website al een artikel verschenen over de Senior Projectweek. Graag nemen we jullie mee in een kijkje achter de schermen. Wat houdt een Senior Project in, waar werken de studenten aan en wat zijn de leermomenten van onze studenten.

Lees hier de ervaringen van Aimée Nijenhuis, voorzitter van het Senior Project Cummulus.

Korte introductie

Mijn naam is Aimée Nijenhuis, ik ben 24 jaar en zit in mijn tweede jaar van de opleiding International Business and Finance. Na 6 jaar in het buitenland te hebben gewoond heb ik vorig jaar besloten terug naar Nederland te verhuizen om mijn Bachelor te halen.

In welke Senior Projectgroep zit je en wat houdt dit project in?

Ik maak deel uit van de projectgroep Cumulus. Cumulus is een bedrijf gespecialiseerd in luchtbevochtigingssystemen. Waar wij als projectgroep op focussen is de marketing en communicatie van het bedrijf. Wij hebben tijdens het eerste semester een analyse van het bedrijf gemaakt aan de hand van diverse modellen. Momenteel zijn wij bezig met het testen van aannames die wij hebben vastgesteld aan de hand van deze analyse. Het einddoel is om een onderbouwd adviesrapport te schrijven waarin wij onze conclusies over een passende vorm van marketing aan de opdrachtgever voorleggen.

Wat is jouw rol binnen de projectgroep?

Binnen de projectgroep Cumulus heb ik de rol als voorzitter. Ik heb bewust voor deze rol gekozen omdat ik graag wilde ontdekken wie ik als leider ben en hoe het is om een groep te motiveren het beste resultaat te behalen. Ik ben onwijs blij met mijn groep en het voorzitterschap bevalt mij daarom goed. Wij hebben in het begin aan elkaar moeten wennen. Met vier totaal verschillende persoonlijkheden in een groep is dit ook meer dan logisch. Het is voor mij een uitdaging te zorgen dat we continu goed met elkaar communiceren.

Hoe is het om nauw samen te werken in een groep?

Ik vind het een leuke ervaring. Ik heb mijn projectleden in twee maanden zo veel beter leren kennen dan dat ik dat in een heel schooljaar heb gedaan. Tuurlijk zijn we het niet altijd met elkaar eens maar dat zorgt ook voor het beste resultaat. We leren van elkaar en durven aan te geven wanneer iets beter kan. Dit vertrouwen hebben wij alleen bij elkaar gewonnen door het intensieve samenwerken en ook op persoonlijk vlak open naar elkaar durven zijn.

Hebben jullie als groep al No Pain, No Gain momenten gehad?

Na het inleveren van de eerste rapportage moesten wij deze presenteren. Na veel oefenen liep dit nog steeds niet goed binnen onze groep. Wij hebben toen een moeilijke beslissing vlak voor de presentatie moeten nemen wat niet makkelijk was voor de motivatie van de groep. Uiteindelijk hebben wij tot het laatste moment met elkaar geoefend en is onze presentatie uiteindelijk met een 7,5 beoordeeld.

En jij persoonlijk?

Tijdens de voorbereidingen was het voor mij doorzetten om positiviteit naar de groep uit te stralen waar ik zelf eigenlijk wilde opgeven, dat was wel echt een No Pain, No Gain moment.

Wat is tot nu toe je grootste leermoment geweest?

De keren dat ik feedback van mijn projectleden heb gekregen. Ik vind het onwijs leerzaam om feedback te krijgen waardoor de communicatie binnen onze groep steeds beter wordt.

Wat zijn je carrière doelen en hoe draagt het Senior Project bij aan het behalen van die doelen?

Na het behalen van mijn diploma op het EuroCollege wil ik graag naar de Universiteit om de Master in Business Administration te volgen. Na het behalen van deze master zou ik graag op de marketingafdeling van een creatief bedrijf willen werken.

Heeft Corona invloed gehad op jullie voorbereidingen?

Corona heeft uiteraard ook impact op ons project, maar dat heeft voornamelijk te maken met het bij elkaar komen. Het contact met de opdrachtgever is bijvoorbeeld voornamelijk online. Dit werkt prima, maar het zou leuker zijn elkaar in het echt te kunnen zien, omdat je dan toch makkelijker met elkaar de rapportages kunt doornemen.