De Senior Projects zijn inmiddels in volle gang. Eerder is er op deze website al een artikel verschenen over de Senior Projectweek. Graag nemen we jullie mee in een kijkje achter de schermen. Wat houdt een Senior Project in, waar werken de studenten aan en wat zijn de leermomenten van onze studenten.

Lees hier de ervaringen van Anne de Koning, studentcontact van het Senior Project Business Trip 2021.

Korte introductie

Goedemiddag, mijn naam is Anne de Koning, ik ben 20 jaar oud en ik kom uit Rockanje. Ik ben tweedejaars studente International Tourism & Hospitality Management aan het EuroCollege te Rotterdam.

Welk Senior Project heb je en wat houdt dit project in?

Mijn Senior Project is Business Trip 2021. Business Trip is een buitenlandse studiereis voor de studenten van EuroCollege. Tijdens deze reis zal de nadruk volledig op business worden gelegd en krijgen de studenten de mogelijkheid om kennis te maken met het huidige en toekomstige bedrijfsleven. Het is één van de bekendste en oudste projecten binnen EuroCollege.

Wat is jouw rol binnen de projectgroep?

Binnen de projectgroep houd ik mij voornamelijk bezig als studentcontact en ben ik verantwoordelijk voor de administratie en sponsoring. Ik wilde graag deze drie rollen tot mij nemen, omdat ik mijzelf graag wilde uitdagen. Van mijzelf kan ik best wel een teruggetrokken persoon zijn. Door middel van mijn rol als studentcontact wil ik mezelf graag uitdagen om socialer te worden. Ik heb hier dan ook geleerd om socialer te zijn en dit een hele verrijking is.

Hoe is het om nauw samen te werken in een groep?

In het begin vond ik het erg wennen, omdat ik normaal gesproken altijd individueel aan de slag ga met bijvoorbeeld het leren voor een bepaald vak. Hierdoor moest ik hier een bepaalde weg in zien te vinden. Inmiddels bevalt het samenwerken mij goed en heb ik hier veel van geleerd, wat ik in mijn toekomstige loopbaan kan gebruiken.

Hebben jullie als groep al No Pain, No Gain momenten gehad?

Wij hebben als groep zeker de enige No Pain, No Gain momenten ervaren. Dit moment was voorgevallen in de eerste fase van ons project, waarbij wij productief bezig waren met onze rapportage. Doordat het uitprinten van de rapportage was mislukt en de deadline voor 17.00 uur was, hebben wij als groep heel veel druk en zenuwen gevoeld.

En jij persoonlijk?

Ook ik heb persoonlijke No Pain, No Gain momenten ervaren. Als projectgroep is het van groot belang om lange dagen te maken van 9.30 tot 22.00 uur. Dit allemaal om zo veel mogelijk input in het project te stoppen. In het begin heb ik het best lastig mee gehad, omdat dit invloed heeft op jouw persoonlijke leven en je nachtrust. Uiteindelijk heb ik hier een oplossing voor gevonden om hier zo effectief mogelijk mee om te gaan.

Wat is tot nu toe je grootste leermoment geweest?

Mijn grootste leermomenten zijn vooral dat het normaal is om fouten te maken om zo uiteindelijk beter te worden. Het tweede leermoment is dat ik kritiek moet opvatten als een gegeven om mezelf als te verbeteren; ik moet het niet gaan zien als een gegeven om mijzelf onder uit te laten halen.

Wat zijn je carrière doelen en hoe draagt het Senior Project bij aan het behalen van die doelen?

Dit vind ik een hele leuke vraag! Ik heb voor mijn begrippen best veel carrièredoelen voor ogen: eentje hiervan is dat ik door mijn toekomstige baan mijn wereldvisie wil verbreden door in het buitenland te gaan werken. Ik wil graag werken in de hospitality/toeristische branche. Dankzij mijn Senior Project heb ik geleerd dat ieder doel haalbaar is en dat het absoluut niet gek is om groot en gek te dromen. Dat maakt het juist leuker om harder te werken om deze doelen te bereiken.

Heeft Corona invloed gehad op jullie voorbereidingen?

De Coronacrisis heeft zeker enige invloed op de voorbereidingen van Business Trip 2021. Het is nog erg onzeker wanneer de Business Trip uitgevoerd kan worden en wat het land van bestemming zal worden. Uiteraard proberen wij alles op alles te zetten om Business Trip 2021 te laten doorgaan; deze gaat sowieso door!

Hoe zorgen jullie ervoor dat jullie toch tot het goede resultaat komen?

Om tot het goede resultaat te komen, zorgen wij als groep ervoor dat positiviteit en doorzettingsvermogen aanwezig is gedurende het project. Wij zijn van mening dat positiviteit alles mogelijk maakt en dat het een goede zet is voor de uitvoer. Verder zullen wij als projectgroep alles nauwkeurig in de gaten houden omtrent de coronamaatregelen en zullen wij alles op alles zetten om een veilige en unieke Business Trip neer te zetten.