Het nieuwe schooljaar is weer in volle gang en de studenten van EuroCollege werken als vanouds hard aan hun succesvolle toekomst. Voor de eerstejaarsstudenten is dit een spannende tijd. Zij begonnen vorige maand vol enthousiasme en motivatie aan hun studie.  Wij vroegen een aantal van hen hoe zij terugkijken op deze bijzondere periode. Deze keer is de beurt aan Jan Bader.

Welkom op EuroCollege! Zou je je even in het kort willen voorstellen?
Ik ben Jan Bader, 21 jaar jong en ik woon in Noordwijk. Mijn hobby’s zijn golf, voetbal en uitstapjes met een adrenalinekick. Toch vind ik het allerbelangrijkst dat wat ik ook doe, ik omringd ben door mijn vrienden.

Leuk! Waarom heb je eigenlijk voor een studie aan EuroCollege gekozen?
Vanwege de persoonlijke aandacht dat je als student krijgt. De klassen zijn veel kleiner dan in het reguliere onderwijs waardoor je meer gericht op je eigen talent te werk kan gaan. Bovendien als je een vak moeilijk vindt, wordt dit eerder opgemerkt en zijn er meer mogelijkheden om bij te blijven. Wat ik ook erg aantrekkelijk vind, is dat de opleiding verkort is. Als je alles goed afrondt ben je al in twee jaar en acht maanden klaar.

Door hard te werken is dat inderdaad mogelijk. Je eerste schoolweek begon met de Boost Your Mindset week, hoe heb je dit ervaren?
In het begin wist ik niet wat we konden verwachten. We moesten bijvoorbeeld direct een pitch geven voor de groep. Gelukkig sta ik sterk in mijn schoenen, maar ik vond het toch best spannend. Als ik erop terugkijk vond ik het een goede manier om meteen even wakker geschud te worden van de vakantie en om de andere studenten goed te leren kennen.

Zo is het! Naar jouw mening, over welke skills moet je beschikken om succesvol te zijn? 
Een positieve instelling, doorzettingsvermogen en vooral je hart volgen en doen wat jij echt wilt. Als je deze drie combineert, kom je verder dan je kunt dromen.

Mooi gezegd. Heb je ook doelen voor jezelf opgesteld voor de komende tijd?
Mijn eigen doel is om mijn positieve instelling te verbeteren. Vaak heb ik in nieuwe situaties dat ik snel negatief ga denken.

Dat is een mooi doel om aan te werken. Wat verwacht jij van het aankomende schooljaar?
Ik ben er zeker van dat dit een uitdagend, zwaar en moeilijk jaar gaat worden, maar vooral ook heel leerzaam.

Daar kan je zeker vanuit gaan! Bedankt voor je tijd, Jan. We hopen dat je een fantastische en leerzame tijd tegemoet gaat bij ons op school.

Ook starten aan een studie bij EuroCollege? Kom dan langs op een van onze open dagen!