Het starten van een opleiding aan een nieuwe school is altijd spannend. Om alle aankomende studenten welkom te heten en hen alvast een voorproefje te geven van alles waar EuroCollege voor staat, organiseren wij ieder jaar met een groep gemotiveerde en ambitieuze studenten de introductiedagen. In een groep van circa 10 personen vormen zij de Introductiedagencommissie en nemen zij de taak op zich om een nieuwe lichting studenten te introduceren aan onze school. Wij spraken een aantal leden over deze uitdaging, het samenwerken in een groep en hun persoonlijke leerdoelen. Dit keer is de beurt aan Claire Troost. 

Welkom! Zou je je even in het kort willen voorstellen?

Zeker. Mijn naam is Claire Troost en ik ben 18 jaar oud. Ik zit in het eerste jaar van de opleiding International Business & Entrepreneurship aan EuroCollege op de vestiging in Rotterdam.

Leuk om je even te spreken, Claire. Waarom heb je voor EuroCollege gekozen en hoe is het om hier te studeren?
Op EuroCollege ligt de focus op hard werken en het creëren van de beste mentaliteit om sterk te staan in het bedrijfsleven. Ik wil later succesvol ondernemer worden en ik geloof erin dat een goede mindset en discipline cruciaal zijn om dit doel te bereiken. EuroCollege coacht je hierin. Het is hard werken maar je weet dat je er uiteindelijk veel voor terug krijgt. Daarnaast vind ik het erg fijn dat de lessen worden gegeven door succesvolle managers en ondernemers uit de praktijk. Dit maakt de stof interessant omdat docenten veel van hun persoonlijke ervaringen delen. Er wordt dieper op onderwerpen ingegaan en daar leer je veel van.

Dat is goed om te horen. Hoe is het om de EuroCollege Introductiedagen 2022 te organiseren en waarom heb je hiervoor gesolliciteerd?
Het is onwijs leuk en ik heb het ook echt naar mijn zin. Omdat ik zelf met veel plezier terugkijk op de introductiedagen die ik heb mogen meemaken wilde ik graag aan dit project meewerken. Het is een mooi moment op alle nieuwe studenten kennis te laten maken met EuroCollege, maar ook met elkaar. Door middel van uitdagende activiteiten en gezellige feestjes hopen wij dat iedereen zich snel thuis zal voelen op school.  We werken samen met een gemotiveerde en gezellige groep om een ongelofelijk gave eerste indruk van EuroCollege neer te zeten voor de nieuwe lichting eerstejaarsstudenten en ik ben er zeker van dat dit ons gaat lukken!  

Je enthousiasme wordt zeer gewaardeerd, Claire! Hoe is het om in een groep te werken? En hoe is het om samen te werken met studenten van andere vestigingen?

Dat gaat goed en ik vind het erg gezellig! Afgelopen maart zijn we met een grote groep naar Dubai geweest. Door deze businesstrip ken ik een aantal studenten van de andere EuroCollege-vestigingen die ook de Introductiedagen organiseren. Het is heel erg leuk om deze mensen weer te zien en samen te werken aan dit mooie project.

Goed om te horen. Wat is jouw rol binnen de groep? Ben je bijv. voorzitter, verantwoordelijk voor financiën, of iets dergelijks?

We hebben nog geen rollen toegewezen gekregen of verdeeld. Dat gaat in de loop van de week gebeuren. Ik hoop dat ik verantwoordelijk mag worden voor het opzetten en bedenken van het programma en het regelen van de activiteiten. Ook lijkt het mij heel leuk om mee te helpen met de marketing en het contact met de deelnemers.


We zullen voor je duimen. Wat is tot nu toe het meest leerzaam geweest in jouw studie en heb je al No Pain, No Gain momenten ervaren?

Ik heb mij gerealiseerd dat je veel kan bereiken als je de discipline en motivatie vindt om hard te werken. Als je positief aan een grote taak begint en er al je tijd en moeite in stopt kan je mooie resultaten behalen. Discipline betekent voor mij dat ik weleens feestjes en activiteiten links moet laten liggen om mij volledig te focussen op school, tentamens en andere opdrachten. Op het moment dat je leuke dingen aan de kant zet voelt het best wel als een ‘pain’. Doordat ik deze activiteiten vaker heb moeten overslaan op momenten dat ik moest leren, heb ik wel hele mooie resultaten behaald in semester 1 en 2. Dit is voor mij dan ook echt een ‘gain’. Ik heb de discipline gevonden om het maximale uit mijzelf te halen. Uiteindelijk heb ik voor beide semesters prachtige cijfers gehaald en hier ben ik dan ook echt heel erg trots op!

Daar mag je ook zeker trots op zijn. Hoe draagt EuroCollege bij aan het bereiken van deze doelen?

Eurocollege is een school met docenten en stafleden die je motiveren. Als je het lastig hebt staan ze klaar om je te helpen en als het goed gaat staan ze klaar om je succes te vieren. Je krijgt bij EuroCollege goede ondersteuning en er hangt een gezellige leuke sfeer op school. Je krijgt op school, als je initiatief toont en laat zien dat je ervoor wil gaan, de beste werkomstandigheden en begeleiding aangeboden om het uiterste uit jezelf te halen en succes te bereiken.

We zij blij dat je dit zo ervaart, Claire. Welke vaardigheden heb je (verder) ontwikkeld tijdens je studie?

Ik heb het afgelopen jaar veel verschillende werkzaamheden tegelijk uit moeten voeren, door goed te plannen en prioriteiten te stellen heb ik alles met een mooie voldoende af weten te sluiten. Doordat alles lukte heb ik meer zelfvertrouwen gekregen en ben ik meer stressbestendig geworden.

Hoe heb je de praktijkmomenten tot dusver ervaren en waar heb je stage gelopen of loop je nu stage?

Ik ervaar de praktijk/stagemomenten als zeer positief. Het is een periode waarin je de geleerde stof in de praktijk toe kan passen. Momenteel loop ik stage bij een internationaal kaasexport bedrijf op de Sales- en Accountsupportafdeling. Ik leer heel erg veel en ik heb het met de gezellige collega’s onwijs naar mijn zin.

Fijn dat je het naar je zin hebt. Waar kijk je het meest naar uit voor de komende studieperiode?

Ik kijk onwijs uit naar de Senior Projects in het tweede studiejaar. Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat verlopen en welk project ik mag uitvoeren. Daarnaast kijk ik natuurlijk ook heel erg uit naar de introductiedagen die gegarandeerd een heel groot feest gaan worden!

Dat weten wij wel zeker. Bedankt voor je tijd en antwoorden, Claire. Wij wensen je veel succes en plezier bij het organiseren van de Introductiedagen 2022!