Binnenkort is het zover, het EuroCollege Gala 2021. De hoogste tijd om de Senior Projectgroep aan jullie voor te stellen! Vandaag Elise Houweling, verantwoordelijke voor de externe communicatie.

Korte introductie

Hallo, mijn naam is Elise Houweling. Ik ben 21 jaar en zit in mijn laatste jaar van de hbo-opleiding International Hotel & Hospitality Management aan EuroCollege. Momenteel ben ik bezig met de organisatie van het EuroCollege Gala 2021

Welk Senior Project heb je en wat houdt dit project in?

Het EuroCollege Gala 2021 wordt georganiseerd in opdracht van EuroCollege Hogeschool. Het evenement is onderdeel van het tweede jaar van de opleiding. Het EuroCollege Gala wordt door studenten georganiseerd en is bedoeld om ervaring op te doen en de geleerde kennis in praktijk te brengen. Samen met 5 medestudenten mag ik dit jaar het EuroCollege Gala 2021 organiseren. Dit evenement wordt georganiseerd voor studenten en zakenrelaties van EuroCollege Hogeschool. Het EuroCollege Gala 2021 wordt vormgegeven door middel van entertainment en een hoogstaand culinair diner.

Wat is jouw rol binnen de projectgroep?

Binnen mijn projectgroep ben ik verantwoordelijk het voor de contact met personeel, ambassadeurs en externe betrokkenen, zoals sponsoren en locatie. Hiernaast ondersteunen we elkaar met de taken. Ik vind het erg leuk om met mensen te werken.

Hoe is het om nauw samen te werken in een groep?

Je bent altijd met elkaar. Naast het project zijn er ook nog lessen en eventueel nog borrels. Hierdoor lopen spanning vaak op, dit moet dan ook direct uitgesproken worden om latere ruzies te voorkomen. Gelukkig lukt dat bij ons in de groep vrij goed!

Hebben jullie als groep al No Pain, No Gain momenten gehad in de organisatie van het gala?

Tijdens het organiseren van het EuroCollege Gala 2021 hebben we veel aanpassingen moeten doen vanwege het Corona virus. Hierdoor moesten we snel van concept wisselen en goed de maatregelen in de gaten houden. Dit gaf wel zijn uitdagingen, waardoor wij een paar dagen voor een presentatie alles moesten omgooien, omdat het evenement online zou plaatsvinden. Hierna is het terug naar fysiek veranderd op een nieuwe datum.

En jij persoonlijk?

Een van mijn uitdagingen was om meer mijn mening te geven over de onderdelen van het evenement. Dit was niet altijd even makkelijk voor mij. Soms heb ik er nog steeds last van, maar ik merk dat ik erin gegroeid ben.

Wat is tot nu toe je grootste leermoment geweest?

Het grootste leermoment voor mij was het online EuroCollege Gala. Het was kort dag dat dit veranderd werd. We hebben er veel energie in gestoken en gekeken naar de mogelijkheden om het interactief te maken. Het evenement was echter moeilijk te promoten, omdat de studenten al een heel jaar achter hun scherm zitten en dus geen zin hadden in een online gala. Gelukkig hebben we het om kunnen zetten naar een latere datum om het alsnog fysiek op locatie plaats te laten vinden.

Wat zijn je carrière doelen en hoe draagt het Senior Project bij aan het behalen van die doelen?

Mijn uiteindelijke carrièredoel is om General Manager te worden van een 5-sterren hotel in Nederland of buitenland. Het Senior Project heeft mijn geholpen om mij altijd aan te passen aan de situatie en het onverwachtse te verwachten. Hiernaast heb ik ook veel geleerd over een positieve instelling en gedisciplineerd werken.

Heeft Corona invloed gehad op jullie voorbereidingen?

Corona heeft zeker veel invloed gehad op onze voorbereidingen. Zo hebben wij veel moeten aanpassen. We hebben meerdere concepten gehad. 6 verschillende locaties, een online evenement en nu toch alles op 1 locatie. Dit vergt veel creativiteit, positiviteit en aanpassingsvermogen. Bij elk concept moest het interessant blijven voor de studenten, zodat zij een kaartje willen kopen. Dit was soms een flinke uitdaging, maar we zijn gelukkig tot een goed resultaat gekomen!