Korte introductie

Mijn naam is Emelie Blom, 18 jaar oud en ik zit momenteel in het eerste jaar van de studie Evenementen & Hotel Management op EuroCollege in Rotterdam.

Waarom heb je voor EuroCollege gekozen?

In de eerst plaats koos ik voor EuroCollege, omdat hier de opleiding werd aangeboden die ik heel graag wilde volgen. Tijdens mijn intakegesprek kwam ik meer te weten over EuroCollege en eigenlijk sprak alles mij erg aan. De kleine klassen en persoonlijke begeleiding vind ik vooral erg fijn.

Waar loop je stage?

Ik loop momenteel stage bij Golfbaan Schinkelshoek in Vlaardingen. Bij mijn sollicitatiegesprek kreeg ik direct een erg goede indruk van het bedrijf De sfeer volde prettig en de omgeving is erg mooi. EuroCollege heeft mij geholpen bij het vinden van een stageplek. In verband met COVID-19 was die namelijk niet erg gemakkelijk om een stageplaats te vinden. Door de goede begeleiding vanuit school ben ik bij deze leuke plek uitgekomen.

Wat is je functie en hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

Mijn functie is erg afwisselend. Ik sta achter de receptie en boek hier de starttijden van de gasten in en ik begeleid cursisten. Mijn werkdag begint een kwartier voordat de receptie opent. Dan start ik alles op zodat we op tijd open kunnen. Een werkdag kan er heel verschillend uitzien. Ik de dag met een schema met wat ik allemaal wil gaan doen, maar soms loopt de dag totaal anders dan gepland. In mijn ogen is dat anders dan bij de Front Office van een hotel, omdat je dan (grotendeels) weet welke gasten zullen in- en uitchecken. Bij de golfbaan weet je niet wie er langskomen/hoeveel mensen er komen. Dat maakt het heel afwisselend werk.

Wat is tot nu toe jouw grootste leermoment in je stage?

Mijn grootste leermoment tot nu toe is geweest dat ik vertrouwen moet hebben in mijzelf en in wat ik doe.

En tijdens je studie?

Dat was toen ik voor de eerste keer schriftelijke opdrachten moest inleveren. Op het laatste moment werd het toch wel krap om alles op tijd af te krijgen. Ik heb toen echt geleerd om om te gaan met de druk en niet in de stress te schieten als het even anders loopt dan verwacht.

Wat zijn jouw carrière doelen?

Als ik mijn mbo-opleiding heb afgerond zou ik graag door willen stromen naar het hbo. Hier zou ik dan de hotelopleiding willen doen. Als ik dit heb afgerond wil ik over heel de wereld verschillende hotels bezoeken en daar ook werken. Uiteindelijk is het mijn grote droom om een eigen hotel te beginnen.