Korte introductie

Mijn naam is Fleur Holscher en ik ben 18 jaar oud. Ik studeer International Hotel & Hospitality Management aan EuroCollege Amsterdam. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon momenteel met mijn ouders in Badhoevedorp. Na dat ik de havo had afgerond ben ik direct gestart op EuroCollege.

Welk Senior Project heb je en wat houdt dit project in?

Het Senior Project waar mijn team en ik aan werken is het EuroCollege Gala 2021. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement waar de studenten en zakenrelaties van EuroCollege voor worden uitgenodigd. Dit vindt meestal plaats op 23 april, maar door Corona is het uitgesteld naar 15 mei en vervolgens naar 10 juli. Als thema hebben wij het Venetiaanse Carnaval gekozen. Een gemaskerd gala dus!

Wat is jouw rol binnen de projectgroep?

In eerste instantie was ik vicevoorzitter van de groep. Dit vond ik leuk, omdat ik de voorzitter graag wilde helpen et leidinggeven en haar graag wilde ondersteunen in haar taak. In het begin van de derde fase van het Senior Project werd ik, vanwege veranderingen binnen de groep, projectleider en kreeg ik de voorzitters taken op mij.

Is het voorzitterschap zwaarder, minder zwaar dan je had verwacht?

Het voorzitterschap is absoluut zwaarder dan ik had verwacht. Dit komt mede omdat wij als groep veel hebben meegemaakt vanwege Corona en ieder individu zijn eigen handleiding heeft.

Hoe is het om een groep aan te sturen?

Ik vind het heel erg leuk en het zit ook in mijn bloed. Ik neem het best natuurlijk op en vind zelf ook dat ik iedereen snel doorzie en weet hoe ik ze moet benaderen.

Hoe is het om nauw samen te werken in een groep?

Erg moeilijk in het begin, maar zodra je elkaar beter leert kennen en begrijpen is dit leuk en heel leerzaam. Het blijft natuurlijk lastig, omdat je altijd meningsverschillen houdt binnen de groep en op die manier blijven er discussies ontstaan. Ook is communicatie key en moet dit door iedereen gedaan worden om goed te werken.

Hebben jullie als groep al No Pain, No Gain momenten gehad in de organisatie van het gala?

Heel erg veel zelfs. Veel no go’s voor presentaties, verslagen en ideeën. Dit heeft ons als groep vaak in een negatieve spiraal gebracht waar wij dan weer uit moesten klimmen. Ook zijn er mensen uit de groep gezet waardoor dit ook weer heel andere groepsdynamiek met zich mee bracht. Het is dus best een pittige tijd geweest. Gelukkig kan ik mijzelf en de groep motiveren om door te gaan!

En jij persoonlijk?

Ja absoluut, vooral no go’s krijgen vind ik heel moeilijk. Ik wil altijd het beste uit mijzelf en uit de groep halen en als dat dan niet lukt, raak ik gefrustreerd. Dan moet ik mijzelf echt weer even motiveren motiveren om positief verder te gaan.

Wat is tot nu toe je grootste leermoment geweest?

Tot nu toe, sowieso het voorzitterschap. Ik heb dit aan het begin echt onderschat. Ik dacht dat dit voor mij een piece of cake zou zijn, maar met zoveel verschillende types in de groep en iedereen gemotiveerd houden en op de juiste manier benaderen blijft lastig. Ik heb hierdoor ook echt geleerd dat voordat ik met mensen samenwerk ik eerst een persoonlijk gesprek wil voeren om diegene te leren kennen om te weten hoe ik met diegene om moet gaan.

Wat zijn je carrière doelen en hoe draagt het Senior Project bij aan het behalen van die doelen?

Ik wil graag nog een opleiding volgen aan de universiteit van Amsterdam om Registeraccountant te worden. Daarna wil ik eigenlijk mijn eigen bedrijf in accountancy starten, maar dit is nog niet zeker. In het Senior Project heb ik de financiën op mij genomen, omdat ik daar alvast kennis mee wilde maken voordat ik verder ga studeren.

Heeft Corona invloed gehad op jullie voorbereidingen?

Corona heeft ontzettend veel invloed gehad op ons project. Het EuroCollege Gala is normaal gezien een evenement voor 250 gasten, maar dat kon niet vanwege Corona. Wij hebben als groep ongeveer alle mogelijke concepten uitgewerkt waar je maar aan kan denken: fysiek, hybride, online, verschillende locaties. Uiteindelijk is het zo ver uitgesteld, naar 10 juli, dat het overlapt met de stages. Nu ben ik nog steeds bezig met de organisatie van het gala en heb ik daar niet altijd tijd voor. Dat is lastig, maar we werken hard om er een succesvol evenement van te maken!