De Senior Projects zijn inmiddels in volle gang. Eerder is er op deze website al een artikel verschenen over de Senior Projectweek. Graag nemen we jullie mee in een kijkje achter de schermen. Wat houdt een Senior Project in, waar werken de studenten aan en wat zijn de leermomenten van onze studenten.

Lees hier de ervaringen van Floor Lugtigheid, vicevoorzitter van het Senior Project DocWolves.

Korte introductie

Mijn naam is Floor Lugtigheid en ben 19 jaar en studeer International Business & Entrepreneurship aan EuroCollege in Amsterdam.

Welk Senior Project heb je en wat houdt dit project in?

Mijn Senior Project is DocWolves. Dit is een software as a service bedrijf (SaaS). Die helpen bij efficiënte besluitvorming.

Wat is jouw rol binnen de projectgroep?

Binnen deze Senior Projectgroep ben ik de vicevoorzitter. Ik ondersteun de voorzitter bij diens taken.

Waarom wilde je deze rol en wat heb je hier tot nu toe van geleerd?

Ik wilde deze rol om te leren hoe het is om een groep aan te sturen en ook de verantwoordelijkheid heb of het goed gaat of niet.

Hoe is het om nauw samen te werken in een groep?

Ik vind het heel leuk om nauw samen te werken in een groep. Je leert omgaan met mensen die niet direct dichtbij je staan. Door de samenwerking wordt je echt een hechte groep.

Hebben jullie als groep al No Pain, No Gain momenten gehad?

We hebben zeker No Pain, No Gain momenten ervaren. Onze voorzitter heeft helaas moeten aftreden. Heel jammer dat dat gebeurde natuurlijk, ook omdat wij daardoor belangrijke informatie miste. Het was echt een beetje een puinhoop in de groep op dat moment. Gelukkig zijn we hierdoor wel dichterbij elkaar gekomen als groep.

En jij persoonlijk?

Ook op persoonlijk vlak had ik het hier lastig mee. Ik vond het erg vervelend en was er ook verdrietig om. Gelukkig gaat het nu goed!

Wat is tot nu toe je grootste leermoment geweest?

Het grootste leermoment voor mij is tot nu toe geweest dat ik door moet zetten als ik denk dat ik het niet kan. Als ik mijn schouders er onder zet, lukt het mij namelijk wel!

Wat zijn je carrière doelen en hoe draagt het Senior Project bij aan het behalen van die doelen?

Mijn carrièredoelen zijn mijn eigen horeca zaken hebben en daarnaast wil ik ook huizen opkopen in het buitenland en die verbouwen en weer verkopen. Het Senior Project heeft hierbij zeker geholpen. Door het Senior Project heb ik namelijk echt leren samenwerken.

Heeft Corona invloed gehad op jullie voorbereidingen?

Corona heeft wel invloed gehad, maar gelukkig kunnen we alle afspraken via Zoom/Facetime en dergelijke doen. We hebben dus goed contact kunnen houden en alles kunnen regelen.