De Senior Projects zijn inmiddels in volle gang. Eerder is er op deze website al een artikel verschenen over de Senior Projectweek. Graag nemen we jullie mee in een kijkje achter de schermen. Wat houdt een Senior Project in, waar werken de studenten aan en wat zijn de leermomenten van onze studenten.

Lees hier de ervaringen van Hidde van der Veen, voorzitter van het Senior Project 5th Season Fruit.

Korte introductie

Mijn naam is Hidde van der Veen ik ben afgelopen september in het tweede jaar ingestroomd van de opleiding International Business & Entrepreneurship. Op het moment van typen ben ik 22 jaar en heb ik eerst mijn propedeuse behaald op de HvA.

Welk Senior Project heb je en wat houdt dit project in?

Ik ben voorzitter van het Senior Project 5th Season Fruit. Dit is een start-up die producten aanbiedt aan diverse supermarktketens en online. De naam zegt het eigenlijk al een beetje ze leveren het gehele jaar door dezelfde fruitsoorten. Dit doen ze in snackvorm in een zakje, het is dan ook gedroogd fruit.

Aan ons de leuke en uitdagende taak om meer loyale klanten te genereren voor het snel groeiende bedrijf. Loyale klanten zijn namelijk van groot belang voor elke onderneming. Dit doen we door voor elk zakje QR-codes te ontwikkelen met een ludieke winactie eraan gekoppeld. Met deze combinatie willen we in eerste instantie meer aandacht trekken voor het merk. Dit plan gaat 5th Season Fruit ook daadwerkelijk uitvoeren in de komende maanden. Zo willen ze een grote landelijke actie opzetten waarin de codes op de zakjes staan en er een winactie aan verbonden is.

Wat is jouw rol binnen de projectgroep?

Binnen de Senior Projectgroep 5th Season Fruit ben ik de voorzitter. Aan mij dus de taak de groep aan te sturen en op te treden als leider.

Is het voorzitterschap zwaarder, minder zwaar dan je had verwacht?

Uiteraard is het voorzitterschap zwaarder dan als groepslid. Ik ben binnen ons project de verbinding tussen opdrachtgever, projectbegeleiders en de groep van 4 andere studenten. Veel gaat via mij en het is belangrijk dat je iedereen z’n kwaliteiten zo goed mogelijk benut. Dat betekend dat er veel naar iedereen z’n sterktes en zwaktes moet worden gekeken en de juiste opdrachten hieraan gekoppeld moeten worden.

Ook is het een zaak dat je als voorzitter constant zorgt voor een strakke planning. De groep moet weten waar ze aan toe zijn. Wanneer ze aanwezig moeten zijn, wanneer de belangrijke meetings en presentaties zijn. Er komt wel een stuk meer bij kijken. De voorzitter is eindverantwoordelijk. Echter ben ik blij voor de gekozen rol. Ik leer veel en heb een leuke groep om mee samen te werken.

Hoe is het om nauw samen te werken in een groep?

Je leert elkaar natuurlijk echt kennen, dat is het mooie van dit project. Iedereen is verbonden met elkaar. Aan de andere kant ben je elkaar ook wel eens zat. Maar dat hoort erbij. Zolang je die combinatie tussen plezier en hard werken blijft houden denk ik dat het een mooie ervaring is om zo lang in dezelfde groep te werken.

Hebben jullie als groep al No Pain, No Gain momenten gehad?

Zeker, een no-go bij het inlevermoment van fase 1. Dan heb je 48 uur om alles te verbeteren, dat is wel een moment dat je door moet bijten. Sommige projectleden hebben al andere plannen gemaakt voor het weekend. Maar dat weekend kan je vergeten.

En jij persoonlijk?

Ook zelf, het veranderen van de opdracht en de opzet. Dit zorgde wel even voor wat stress. Alles aanpassen de werkwijze aanpassen en zo snel mogelijk weer schakelen. Daarnaast is de voorzitter zoals ik eerder zei het lijntje tussen alle stakeholders van het Senior Project. Als je die niet allemaal tevreden houdt heb je een probleem. Dat zorgt soms voor wat extra uurtjes en lastigere momenten.

Wat is tot nu toe je grootste leermoment geweest?

Het zijn er een aantal, maar de grootste is denk ik het daadwerkelijk toebedelen van opdrachten aan de juiste personen. Als je slecht bent in het zien van de kwaliteiten van mensen is dit lastig. Dit leer je snel, de ene heeft een oog voor de financiën terwijl de andere de spellingscontrole 2 a 3 keer moet doen. Dat soort dingetjes. Zo krijg je snel mensenkennis wat in het bedrijfsleven van groot belang zal zijn.

Wat zijn je carrièredoelen en hoe draagt het Senior Project bij aan het behalen van die doelen?

Ik heb al een eigen onderneming en ben actief in een familiebedrijf. Het doel is om de tent te runnen later. In het Senior Project komen veel van deze leiderschapscompetenties terug. Hierdoor weet ik zeker dat ik in m’n vervolg carrière situaties ga herkennen. 

Heeft Corona invloed gehad op jullie voorbereidingen?

Op de voorbereidingen niet zozeer. We waren wel van plan grote marketingstunts uit te voeren, deze kunnen helaas niet doorgaan. Aan de andere kant beïnvloed het de groep enorm. We zien elkaar niet vaak meer, veel gaat via Zoom. Hetzelfde geldt voor het contact met de opdrachtgever. Dit is af en toe zeer demotiverend en niet goed voor de communicatie binnen de projectgroep. Toch weten we er tot nu toe wat moois van te maken en weet ik zeker dat we dit tot een goed einde gaan brengen.